Τα ρεκόρ της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Φεβρουαρίου 2020

Ενδιαφέροντα ρεκόρ και στατιστικά προέκυψαν και από την 23η αγωνιστική της Bundesliga.

Το metrosport.gr σας καταγράφει τα πιο σημαντικά που έγιναν το Σ/Κ στα γήπεδα της Γερμανίας.

Σπάει τα κοντέρ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ βρήκε δίχτυα για ακόμα ένα παιχνίδι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και έγραψε ιστορία!

Ήρθε μεσούσης της περιόδου στην Μπορούσια και ήδη έχει πιάσει την πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην φετινή Bundesliga. Το παιδί θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου «κάρφωσε» και τη Βέρντερ Βρέμης, φτάνοντας τα εννιά γκολ σε έξι ματς και έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος που φτάνει τα 40 γκολ στη σεζόν.

Αν προστεθούν και τα γκολ σε Κύπελλο και Champions League, ο 19χρονος μετράει συνολικά δώδεκα γκολ σε οκτώ ματς με τους Βεστφαλούς, σε λιγότερο από δύο μήνες παρουσίας του στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Πήρε φόρα

Τρίτη διαδοχική νίκη της Λεβερκούζεν, η οποία έπιασε την Γκλάντμπαχ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια και τις 266 ημέρες, ο Πέτερ Μπος παρέταξε στον αγώνα με την Άουγκσμπουργκ (2-0) την πιο νεανική ενδεκάδα της Μπάγερ που έχει χρησιμοποιήσει ο Ολλανδός σε όλες τις διοργανώσεις.

Έριξε τη «βόμβα»

Η Ουνιόν Βερολίνου έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Bundesliga, καθώς κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Φρανκφούρτη (2-1) και να ξεφύγει εννιά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Παράλληλα, οι νεοφώτιστοι πέτυχαν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μακριά από την έδρα τους, ενώ οι «αετοί» είχαν να χάσουν στο σπίτι τους από τον περασμένο Δεκέμβριο και την ήττα από την Κολωνία με 4-2.

Ο νόμος του «Λέβα»

Με δύο γκολ (και 25 συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα) ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οδήγησε την πρωτοπόρο Μπάγερν σε αγχώδη νίκη επί της ουραγού Πάντερμπορν με 3-2 στο Μόναχο.

Από την άλλη οι νεοφώτιστοι παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας μετά από 23 αγωνιστικές, έφτασαν τις 15 ήττες και πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν τον υποβιβασμό στην Τσβάιτε Λίγκα.

Τρίποντο Ευρώπης

Έχει πάρει φόρα και δεν τη σταματάει κανείς! Η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος αήττητη μετά το 4-0 επί της Μάιντς και έπιασε τις θέσεις για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μπιερλόρζερ μετράει μόλις ένα τρίποντο στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις που έχει ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Επιτέλους νίκη

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε η Φορτούνα Ντίσελντορφ που πέρασε νικηφόρα (0-2) από την έδρα της Φράιμπουργκ, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνει στην «ουρά» για την παραμονή.

Στο 37' ο Χόφμαν με κεφαλιά έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, με τον Τόμι στο 61' να κάνει το 2-0 και τη Φορτούνα να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο μήνες.

Ε (Χ)ασε έδαφος

Αυτοκτονία για την Γκλάντμπαχ, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, με το εντός έδρας 1-1 με την Χόφενχαϊμ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καθολικά ανώτεροι, προηγήθηκαν στο 11΄ με τον Γκίντερ, έχασαν πέναλτι στο 75’ με τον Πλεά (το απέκρουσε ο Μπάουμαν), τους ακυρώθηκε γκολ στο 83΄ και αντί, λοιπόν, να γίνει το 2-0, έγινε το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Λούκας Ριμπέιρο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο για τους φιλοξενούμενους.

Εκδίκηση για τον πρώτο γύρο

Η Χέρτα στον πρώτο γύρο είχε περάσει σαν σίφουνας από την Κολωνία, συντρίβοντας την τοπική ομάδα με 4-0. Ωστόσο, η μοίρα τις επιφύλασσε περίεργο παιχνίδι, καθώς οι «τράγοι» πήραν άτυπη ρεβάνς στον δεύτερο γύρο, σαρώνοντας με 5-0 τους Βερολινέζους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τελευταία δέκα παιχνίδια των δυο ομάδων ανεξαρτήτου έδρας δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.