Τα ρεκόρ της 22ης αγωνιστικής της Bundesliga

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Φεβρουαρίου 2020

Ενδιαφέροντα ρεκόρ και στατιστικά προέκυψαν και από την 22η αγωνιστική της Bundesliga

Το metrosport.gr σας καταγράφει τα πιο σημαντικά που έγιναν το Σ/Κ στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Χέρτα, καθώς επικράτησε 2-1 της νεοφώτιστης Πάντερμπορν εκτός έδρας και αποσπάστηκε εννιά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι οι Βερολινέζοι έχουν μαζέψει 15 βαθμούς από τους 26 που έχουν συνολικά στο Πρωτάθλημα μακριά από το σπίτι τους.

Από την άλλη, η ομάδα του Βασιλειάδη έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης στην έδρα της εδώ και δυο μήνες, με τελευταία να είναι απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ούτε τώρα

Την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση βολής από τις θέσεις που οδηγούν στα αστέρια έχασε η Σάλκε, καθώς κόλλησε στο 0-0 με τη Μάιντς εκτός έδρας.

Επιπλέον, έμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος χωρίς νίκη, ενώ αγνοεί το διπλό εδώ και τρεις μήνες. 

Τελευταία φορά που έφυγε με τρίποντο μακριά από τη «Φέλτινς Αρένα» ήταν στις 23 Νοεμβρίου και το 2-1 επί της Βέρντερ Βρέμης.

Επέστρεψε για τα καλά

Στα δικά της στάνταρ και δεδομένα επέστρεψε η Λειψία. Οι «ταύροι» έβαλαν τέλος στο μικρό αρνητικό σερί στο Πρωτάθλημα και επανήλθαν στις καλές εμφανίσεις και νίκες. Θύμα τους, η Βέρντερ Βρέμης, την οποία φιλοδώρησαν με τρία τέρματα και παρέμειναν στο -1 από την κορυφή και την Μπάγερν Μονάχου.

Την ίδια ώρα, το πολυβόλο της ομάδας, Τίμο Βέρνερ έμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς να βρει δίχτυα.

Μεταμορφώνεται εκτός

Με κεκτημένη φόρα από τον θρίαμβο απέναντι στην Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό της. 

Βέβαια, τα χρειάστηκε απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, αλλά τα κατάφερε χάρις το τέρμα του Μπελαραμπί στις καθυστερήσεις. Έτσι, έφτασε τις 12 νίκες στο Πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 7 είναι μακριά από την «Μπάι Αρίνα».

Χάνει έδαφος εντός

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χόφενχαϊμ (2-3) και πλέον βρίσκεται στο -5 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Κώστα Σταφυλίδη συνεχίζει να μην εκμεταλλεύεται το σπίτι της, αφού έχασε για έκτη φορά φέτος. Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις σε τρία παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να μην βρει δίχτυα.

Η παράδοση συνεχίστηκε

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Άουγκσμπουργκ και Φράιμπουργκ, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η παρέα του Πέτερσεν συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στους Βαυαρούς, αφού στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια έχει ηττηθεί μόλις μία φορά.

Εγραψε ιστορία

Με τον δεύτερο γηραιότερο σκόρερ στον 21ο αιώνα (Πίστσεκ), αλλά και Χάλαντ και Σάντσο να βρίσκουν δίχτυα για ακόμα ένα παιχνίδι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυσε με 4-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Οι Βεστφαλοί είδαν τον βετεράνο Λούκας Πίστσεκ να σκοράρει ξανά μετά τον Νοέμβριο του 2018, ανοίγοντας το σκορ στο 33' και να γίνεται ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ τους στον 21ο αιώνα μετά τον Κρίστιαν Βερνς.

Επιασε 13άρι

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Στιντλ, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, η Γκλάντμπαχ πέρασε σαν σίφουνας από το Ντίσελντορφ, συντρίβοντας με 4-1 την Φορτούνα, Έτσι, έφτασε τις 13 νίκες στο Πρωτάθλημα κι όχι μόνο διατηρήθηκε στην τετράδα, αλλά παρέμεινε και σε τροχιά τίτλου.

Από την άλλη, η ομάδα του Ρόσλερ αγνοεί το τρίποντο εδώ και δυο μήνες, γεγονός που τη φέρνει στην 16η θέση της βαθμολογίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.