Τα ρεκόρ της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Φεβρουαρίου 2020

Ενδιαφέροντα ρεκόρ και στατιστικά προέκυψαν και από την 21η αγωνιστική της Bundesliga. Το metrosoport.gr σας καταγράφει τα πιο σημαντικά που έγιναν το Σ/Κ στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πρώτη φορά

Σ΄ ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε επτά γκολ, η Λεβερκούζεν ήταν η μεγάλη νικήτρια, καθώς επικράτησε 4-3 της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν ότι δεν σκόραρε για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε στους Βεστφαλούς ο Έρλινγκ Χάλαντ.

Παράλληλα, ο Τζέιντον Σάντσο μοίρασε μία ακόμα ασίστ στους συμπαίκτες του και έφτασε συνολικά τις 13 στο Πρωτάθλημα μετά από 21 αγωνιστικές.

Εννιά μήνες μετά

Το ντέρμπι κορυφής στο Μόναχο δεν ανέδειξε νικητή, καθώς Μπάγερν και Λειψία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Έπρεπε να περάσουν 9 μήνες και 22 παιχνίδια για να μείνουν άσφαιροι σε αγώνα Πρωταθλήματος οι Βαυαροί.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι η τελευταία φορά που δεν κατάφεραν βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν και πάλι με αντίπαλο τη Λειψία.

Ούτε τώρα

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της Βέρντερ Βρέμης, καθώς έχασε και από την Ουνιόν Βερολίνου με 2-0. Έτσι, έφτασε τις 12 ήττες στο Πρωτάθλημα που την αφήνουν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τελευταία, φορά που γεύτηκε τη χαρά της νίκης στην έδρα της ήταν 1 Σεπτεμβρίου και το 3-2 απέναντι στην Άουγκσμπουργκ.

Το σερί συνεχίζεται

Την τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πέτυχε η Άιντραχτ, καθώς ισοπέδωσε με 5-0 την Άουγκσμπουργκ.

Έτσι, συνέχισε το αήττητο σερί της στο 2020, ενώ από την πλευρά τους οι Βαυαροί έχουν να γευτούν τη χαρά του τριπόντου μακριά από την έδρα τους από τον Νοέμβριο και το 1-0 επί της νεοφώτιστης Πάντερμπορν.

Τρίποντο ανάσα

Επιτέλους νίκη για τη Μάιντς. Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, καθώς πέρασε...αέρας από το Βερολίνο, επικρατώντας 3-1 της Χέρτα και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. 

Να σημειώσουμε ότι μετά από δυο μήνες γεύτηκε τη χαρά του τριπόντου μακριά από την έδρα της η ομάδα του Μπιερλόρζερ.

Νέα απώλεια

Η Σάλκε έπεσε θύμα της ψυχωμένης ουραγού Πάντερμπορν, που με τον Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη στη σύνθεση της πήρε σημαντικό βαθμό για την μάχη της παραμονής με γκολ στο 81' (1-1).

Έτσι, οι «Βασιλικοί μπλε» έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για τα αστέρια, ενώ μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Με υπογραφή Μπίλτερ

Στον πρώτο γύρο, ο Μάριους Μπίλτερ είχε σημειώσει συνολικά τρία γκολ. Όσα, δηλαδή, έχει ήδη στον δεύτερο ο Γερμανός εξτρέμ, με την διαφορά ότι στον πρώτο σκόραρε μόνο εντός έδρας και τώρα το κάνει μόνο εκτός!

Καθοριστικός ο δανεικός από το Μαγδεμβούργο ποδοσφαιριστής στο πολύτιμο 2-0 της Ουνιόν Βερολίνου επί της Βέρντερ στη Βρέμη. Ο Στέφανος Καπίνο είδε από τον πάγκο τον ανταγωνιστή του για την θέση του τερματοφύλακα, Τσέχο Γίρι Παβλένκα, να συμπληρώνει 89 διαδοχικά παιχνίδια ως βασικός στην ομάδα, το μεγαλύτερο σερί που «τρέχει» αυτή την στιγμή στην Bundesliga.

Αγνοεί το γκολ δυο μήνες

Η Λειψία φέτος δείχνει ικανή να βάλει τέλος στην αυτοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου. Άλλωστε, η βαθμολογική της θέση το δείχνει έμπρακτα, αφού βρίσκεται στο -1 από τους πρωτοπόρους Βαυαρούς. 

Λιθαράκι σ΄ αυτή την τρελή προσπάθεια έχει βάλει ο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος μετράει 20 γκολ σε 22 εμφανίσεις στην Bundesliga. Βέβαια, το παράδοξο, είναι ότι έχει να βρει δίχτυα μακριά από την έδρα της Λειψίας εδώ και δυο μήνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.