Τα προβλήματα οδηγούν σε ίδια 11άδα

Γιώργος Στράντζαλης19 Απριλίου 2024

Ο Άκης Μάντζιος δεν είδε να διαφοροποιούνται τα αγωνιστικά δεδομένα ούτε στη χθεσινή προπόνηση και καθώς παραμένουν απόντες τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές, δύσκολα θα μπορέσει ν΄ αλλάξει πράγματα στην αρχική 11άδα στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε στην Opap Arena.

Οι Φαμπιάνο Λέισμαν, Φράνκο Φεράρι και Φραν Βέλεθ συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης κι αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας οι Ροζ, Μπράμπετς με τους Μοντόγια, Οντουμπάτζο στα άκρα. Σε ότι αφορά τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ, δεν συμμετείχε ούτε στο χθεσινό πρόγραμμα οπότε είναι ελάχιστες οι πιθανότητες παρουσίας του στην αποστολή της ομάδας. 

Επί της ουσίας, ο Άκης Μάντζιος δεν έχει περισσότερες επιλογές σε σχέση με αυτές που “μέτρησε” στον αγώνα της περασμένης Κυριακής και δεν έχει και την παραμικρή πρόθεση να ρισκάρει με κάποιον παίκτη, που είτε είναι επιβαρυμένος είτε προέρχεται από τραυματισμό. Συνεπώς και να θέλει δεν μπορεί ν’ αλλάξει πολλά. Στον αγώνα στην Opap Arena ο Μιχάλης Παναγίδης ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Σουλεϊμάνοφ, με τον νεαρό winger να κάνει την πρώτη του συμμετοχή στα playoffs. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή με την τοποθέτηση του Κίκε Σαβέριο στη δεξιά πλευρά και την είσοδο του Άλβαρο Ζαμόρα στην αντίστοιχη αριστερή, αν και η διατήρηση του Παναγίδη στο δεξί άκρο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Στην άμυνα δεδομένων των απουσιών που έχει να διαχειριστεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά και με ερωτηματικό τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και ο Μάντζιος δεν έχει πρόθεση να ρισκάρει, το κεντρικό δίδυμο Μπράμπετς-Ρόουζ δείχνει να μονιμοποιείται. 

Ομοίως και οι Οντουμπάτζο-Μοντόγια στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα, αφού δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, πλην του Φατόρε ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε στο χρόνο που πήρε στην Opap Arena. Η μεσαία γραμμή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση συμμετοχής του Νταρίντα και του Μανού Γκαρθία στο αρχικό σχήμα, που είναι και το πιο πιθανό καθώς η παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Κυριακής άλλαξαν τις ισορροπίες, κράτησα μπάλα στα πόδια τους και ο Αρης μπόρεσε να περιορίσει την πίεση της ΑΕΚ. Εκτός κι αν αποφασιστεί η κοινή παρουσία Ανσαριφάρντ-Μορόν στην επίθεση, με τον Ισπανό πίσω από τον Ιρανό. 

Σενάριο που έχει κι αυτό τις πιθανότητές του, άσχετα αν στα προηγούμενα παιχνίδια δεν λειτούργησε με αποτελεσματικότητα. Εκείνο που θέλει και περιμένει να δει ο Μάντζιος είναι να δει βελτίωση σε όλες τις γραμμές, τόσο στο ομαδικό κομμάτι, όσο και κατ΄ επέκταση στο ατομικό. Το 0-7 για τον Αρη σε τρία διαδοχικά παιχνίδια αποτελεί αρνητικό πρόσημο και λογικό είναι ο προπονητής να περιμένει από την ομάδα του αντίδραση και καλύτερη λειτουργία σε άμυνα και επίθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.