Τα «πρέπει» του Μεχμέτ Σελίμ Οκούρ και η σιγή ασυρμάτου

Γιάννης Τσερβίνης22 Ιουλίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσερβίνης, Δημήτρης Καλαϊτζής

Σιγή ασυρμάτου επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Ηρακλή όσον αφορά τη διοικητική κατάσταση και την επόμενη ημέρα.

 Ο αρχικός ενθουσιασμός για τη συμφωνία με τον Στράτο Ευγενίου και την Τρίγλια για την απόκτηση του ΑΦΜ, που σήμανε και την επιστροφή του Ηρακλή σε επαγγελματικές κατηγορίες (μετά από απουσία δύο ετών του ποδοσφαιρικού τμήματος, αποτέλεσμα του ανηλεή πολέμου, των εξοντωτικών αποφάσεων των θεσμικών οργάνων αλλά και εσωτερικών λαθών και αδυναμιών) υποχώρησε, δίνοντας τη… σκυτάλη στον προβληματισμό και την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Ελλείψει επίσημης ενημέρωσης και ευχάριστων ή ακόμη και δυσάρεστων εξελίξεων. Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Το metrosport.gr παραθέτει πλήρες και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Ο ερχομός του υποψήφιου επενδυτή

Η συμπλήρωση του ποσού (με τη συγκινητική και καίρια βοήθεια του κόσμου του Ηρακλή) που απαιτούνταν για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής στην ΕΕΑ, ήτοι δηλαδή ποσό 150.000 ευρώ συνέπεσε χρονικά με τον ερχομό του Μεχμέτ Σελίμ Οκούρ. 

Αυτό είναι το όνομα -το οποίο αποκαλύπτει το metrosport.gr -του υποψήφιου επενδυτή. Δίχως καμία διάθεση διαφήμισης βεβαίως, με σεβασμό όμως στον ταλαιπωρημένο και αγωνιούντα για το μέλλον λαό της ομάδας που οφείλει να γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος που διαπραγματεύεται την αγορά του ΑΦΜ , που μπορεί να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας αλλά και αυτός που εν τέλει βρίσκεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. 

Ο 35χρονος τουρκικής καταγωγής με γερμανική υπηκοότητα επιχειρηματίας διαθέτει κατασκευαστική εταιρεία στην Κωνσταντινούπολη, εταιρίες εστίασης στο Μόναχο-όπου είναι η βάση του- και σύμφωνα με τις πληροφορίες «ψήθηκε» από φίλους του και συνεργάτες κυανόλευκων αποχρώσεων. Εξ ου και η προ μηνός παρουσία του στη Θεσσαλονίκη όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας και είχε συζητήσεις με τους ανθρώπους του Γυμναστικού. 

Ηδη ο Οκούρ συμπλήρωσε εβδομάδα στην πόλη (διαμένει σε ξενοδοχείο στο κέντρο) και πρόλαβε να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Στράτο Ευγενίου, τον προπονητή Κώστα Γεωργιάδη και τους παράγοντες, διοικητικούς και μη, του συλλόγου. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι απέστειλε ποσό 50.000 ευρώ για την εγγυητική επιστολή, σαν μία πρώτη βοήθεια και ένα… δείγμα καλών προθέσεων και έμπρακτου ενδιαφέροντος.

Η υπόσχεση και ο… περίγυρος

Η υλοποίηση του deal μεταξύ Τρίγλιας και Ηρακλή περιελάμβανε εξαρχής την καταβολή του ποσού για την εγγυητική και των δόσεων που συμφωνήθηκαν με τον μεγαλομέτοχο της χαλκιδικιώτικης ομάδας.

 Μία εξ αυτών (περίπου 50.000 ευρώ) πρέπει να καταβληθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, με τον κ. Ευγενίου ως γνωστόν να αναλαμβάνει να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο που από 30.000 ευρώ «εκτοξεύτηκε» στις 350.000 ευρώ. Με την καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσής του να είναι τελικώς η 31η Αυγούστου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Μ» ο τούρκος επιχειρηματίας υποσχέθηκε να δώσει αυτά τα χρήματα και να προχωρήσει η συμφωνία. Αυτό διαμηνύει και στους συνεργάτες του με τους οποίους έχει καθημερινά συναντήσεις. 

Ποιοι είναι αυτοί; Ο πρώην διοικητικός παράγοντας Σάκης Χατζόγλου αλλά και ο ατζέντης Βασίλης Διαμαντής. Ο τελευταίος απασχόλησε την κυανόλευκη επικαιρότητα και το 2016, τότε που εμφανίστηκε σαν… κομήτης ο Φάμπιο Μοντεκάλβο, όντας μαζί με τον Ευσέβιο Μπουράνη αυτοί που προσπάθησαν να τον φέρουν σε επαφή με τον Σπύρο Παπαθανασάκη. 

Μάλιστα στο τιμ είναι ακόμη δύο-τρεις άνθρωποι που βάσει ρεπορτάζ συνυπήρξαν παλαιότερα στον Αχαρναϊκό. Απαντες βρίσκονται για ώρες στα γραφεία της Μίκρας κάνοντας τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, με την ομάδα όπως όλα δείχνουν δύσκολα να παίρνει αδειοδότηση. 

Οι κακές… γλώσσες μάλιστα λένε ότι υπήρξε δυσφορία και εκνευρισμός στον ΓΣ για την παρουσία τους εκεί και δίχως να είναι «παρών» κάποιος θεσμικός. Μέχρι στιγμής αυτό που παρατηρείται είναι η έλλειψη ανθρώπων που… νιώθουν από Ηρακλή. 

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες τηλεφωνικές συζητήσεις με τον Τάσο Κατσαμπή, με την… κουβέντα όμως να είναι επιδερμική. Αλλωστε τόσο ο Κώστας Ιωακειμίδης (στενός φίλος του κ. Ευγενίου και χρόνια παράγοντας του Ηρακλή) που συνομίλησε μαζί του όσο και κάποιοι… περιφερειακοί ουδέποτε του εξήγησαν τι θέλουν από αυτόν και ποιο θα είναι το πόστο του. 

Ο πρώην αρχηγός των κυανόλευκων θα «ταίριαζε κουτί» με τη θέση είτε του γενικού αρχηγού-αναμφίβολα πέτυχε προ ετών όταν και ο Ηρακλής ανήλθε από τη Γ’ στη Β’ και με την ομάδα να δημιουργείται κυριολεκτικά μέσα σε λιγότερο από μήνα- είτε του τεχνικού διευθυντή, αφού γνωρίζει άρτια τα αποδυτήρια και την κυανόλευκη πραγματικότητα. Δεν είναι ωστόσο ο μόνος που θα μπορούσε να έχει αυτό το ρόλο.

Εκτός του Κατσαμπή στην επιφάνεια βγήκε και το όνομα του Νίκου Πουρτουλίδη, πρώην παίκτη (για μία τριετία) του Ημίθεου και πέρυσι του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Ούτε με αυτόν όμως υπάρχει εξέλιξη και ενημέρωση για το αν θα αναλάβει κάποια θέση στην ομάδα. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες κανείς άλλος από το σταφ των προηγούμενων ετών «ενοχλήθηκε» για την απαραίτητη στελέχωση του οργανισμού.

Αναμονή από Ευγενίου

Μέχρι στιγμής αυτός που φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα για να βρίσκεται στην ομάδα τη νέα σεζόν (εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει αλλαγή πλάνων) είναι ο Κώστας Γεωργιάδης. Ο 41χρονος προπονητής ήταν πέρυσι στον ΠΟ Τρίγλιας και αποτελεί επιλογή και επιθυμία του Στράτου Ευγενίου για τον πάγκο της ομάδας.

 Ο τελευταίος πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του σε νησί του Αιγαίου, έχει καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και περιμένει τις εξελίξεις. 

Τουτέστιν την καταβολή ποσού που υποσχέθηκε ο Σελίμ Οκούρ που θα… ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσει η συμφωνία και η… μετάβαση στη νέα διοικητική κατάσταση. 

Η… πιάτσα ωστόσο κάνει λόγο για επιφυλάξεις του επιτυχημένου επιχειρηματία αλλά και για διαφωνία του με κάποια πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του. Από εβδομάδα ωστόσο που επιστρέφει αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 Με το ενδεχόμενο να… τρέξει για ένα διάστημα ο ίδιος την ομάδα-έως ότου προκύψει κάτι άλλο- σε περίπτωση απόσυρσης του ενδιαφέροντος από τον 35χρονο επιχειρηματία να είναι εξαιρετικά πιθανό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.