Τα πλέι οφ με ...κορωνοϊό, NOVA κι Έλληνες διαιτητές

Δημήτρης Μπούζας28 Μαΐου 2020

Η αντίστροφη μέτρηση θα μπορούσε να πει κανείς, ότι έχει ήδη αρχίσει. Για αυτό όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της έναρξης των πλέι οφ, είναι επόμενο το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στο πως θα αντιδράσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτό το πολύ σκληρό τεστάρισμα και ποιες προοπτικές θα προκύψουν για μια ομαλή προσαρμογή του, στο αυστηρό πλαίσιο που έχει καθοριστεί. 

Σε πρώτη φάση λοιπόν, η αγωνία και ο προβληματισμός εντοπίζονται στο πως θα ξεπεραστεί η «επαφή» με όλες τις παραμέτρους των απαγορεύσεων. Ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται και ως εκ τούτου θα ήταν συνετό να μην επηρεάζονται από αυθορμητισμούς που οδηγούν σε υπερβολές. 

Οι εντυπώσεις από την Bundesliga αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό ο οποίος θα μπορούσε να τους οδηγήσει εκ του ασφαλούς σε σωστές κατευθύνσεις. Στις πρώτες θετικές εντυπώσεις από τους αγώνες της Γερμανίας θα πρέπει οπωσδήποτε όμως να προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι τελικές και ασφαλείς εκτιμήσεις θα φανούν σε κάποια διάρκεια χρόνου (πιθανότατα πολύ σύντομα) και όχι με το καλημέρα. 

Περνώντας όμως στα δικά μας πλέι οφ και αφού ξεκαθαρίσαμε εισαγωγικά ότι η μεγάλη μας αγωνία επικεντρώνεται με τη σειρά της πρωτίστως στον τρόπο αντίδρασης και στο πρώτο τεστάρισμα, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε στις πέραν των επιδράσεων για τους προβληματισμούς μας λόγω κορωνοϊού, σε κάποιες άλλες σημαντικές παραμέτρους διεξαγωγής των αγώνων. 

Μια από αυτές αφορά το γεγονός ότι οι αγώνες, αν όχι όλοι οι περισσότεροι, θα διεξαχθούν με Έλληνες διαιτητές! Το τι σημαίνει η απουσία των ξένων (αν τελικά περιοριστούν ή αποκλειστούν παντελώς) είναι εύκολο να το αντιληφθεί ο καθένας με μια μικρή διαδρομή στα όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν στην regular season. 

Οι ξένοι κράτησαν όρθια την ισονομία (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και έφραξαν το δρόμο στη νέα φουρνιά των καμικάζι της παράγκας για να αναδείξουν τον πρωταθλητή πριν ακόμη ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. 

Κάτι το οποίο συνέβαινε τακτικότατα στο παρελθόν. Με… αφορμή τον κορωνοϊό όμως τώρα, τους δίνεται η ευκαιρία για να προχωρήσουν στις καθιερωμένες εξετάσεις τους για την διεθνοποίηση τους, καταβάλλοντας τα γνωστά πιστοποιητικά ερυθρόλευκης νομιμοφροσύνης τα οποία θα εκτιμηθούν αναλόγως - όπως παλιά – από τον γενναιόδωρο Τεό. 

Κάτι που δεν έγινε αυτή τη φορά πριν από την έναρξη του τρέχοντος πρωταθλήματος. Αν προσθέσει κανείς βέβαια στην περίπτωση της αθρόας παρουσίας των Ελλήνων καμικάζι στα παιχνίδια των πλέι οφ και την παρουσία και δράση της καταχρεωμένης NOVA με τις γνωστές διαστρεβλώσεις, τους αποπροσανατολισμούς, την αβάντα των σχολιαστών στο μεγάλο χαλίφη και την πασιφανέστατη ανισονομία στην κριτική των επίμαχων φάσεων, τότε η «επιστροφή» μπορεί να μην παρουσιάσει εκπλήξεις, αλλά μοιραίες και τραγικές επιβεβαιώσεις.

Ότι δηλαδή θα έχουμε ένα μίνι πρωτάθλημα στημένο όπως παλιά, με τη θρυλική παράγκα και το αθλητικό παρακράτος να είναι οι ρυθμιστές των πάντων. Το αν είναι δικαιολογημένος ο προβληματισμός και εύλογες οι ανησυχίες μας θα φανεί πολύ σύντομα.

ΥΓ: Απίστευτο το στριπτίζ στο οποίο υπέβαλλε τον Αλέξη ο δημοσιογράφος Κουρτζίδης στην «Δίκη» της Δευτέρας. Τον «τάπωσε» επανειλημμένα. Τον έκανε ένα με το χώμα. Ο όψιμος υποστηρικτής και πρώην κατήγορος του μεγάλου αφεντικού πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.