Τα πλέι οφ ανεβάζουν την αδρεναλίνη και τον κίνδυνο για διαιτητικές αδικίες

Βασίλης Μάστορας12 Μαρτίου 2022

Ολα καλά και ωραία στους 26 αγώνες Πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια, αλλά οι μεγάλες συγκινήσεις ήταν υπόθεση μόνο των αγώνων ντέρμπι. Καλό για την εικόνα της διοργάνωσης το ότι οι θεωρούμενοι «μικροί» φέτος έδειξαν τα δόντια τους, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος να «παίζονται» δύο θέσεις για τα πλέι οφ, αλλά μέχρι εκεί. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει μόνο στους αγώνες ντέρμπι, του big 5 ακόμη κι αν δεν προσφέρουν συγκινήσεις μ’ αυτά που κάνουν οι αστέρες τους στα 90 λεπτά μέσα στο τερέν. Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι, απ’ όποια πλευρά κι αν τα δεις. 

Απ’ αυτά που θα χορτάσουμε στα πλέι οφ. Κι αυτό έχει να κάνει τόσο με την παρουσία όλων των ομάδων του big5, αλλά και η μικρή βαθμολογική διαφορά που χωρίζει την 6η με την 3η θέση. Δύο νίκες είναι η βαθμολογική διαφορά και πολύ μικρότερη με τον 4ο Αρη και τον 5ο Παναθηναϊκό. Οπότε θεωρητικά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διεκδικηθούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Δέκα είναι συνολικά οι αγώνες, οπότε υπάρχει το περιθώριο για να αλλάξει η βαθμολογική κατάσταση.

Πάντα θεωρητικά ο Αρης, που μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν «χάλασε τον κόσμο» που ο Κλάτενμπεργκ δεν όρισε ξένο ούτε στο VAR, μπαίνει με την καλύτερη ψυχολογία. Εχει στο ενεργητικό του το τρία στα τρία, με σημαντικότερη τη νίκη στην Τρίπολη και με τον Ολυμπιακό. Ξεκινάει το μίνι Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, ομάδα η οποία έχει τον υψηλότερο αγωνιστικό βαθμό δυσκολίας και συνεχίζει με δύο εντός έδρας. 

Ολα αυτά όμως είναι για να περνάει η ώρα. Στα πλέϊ οφ όπου δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Το σημαντικό είναι και στα 90 λεπτά μία ομάδα να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Ο Αρης απέδειξε στους τρεις τελευταίους αγώνες, ότι όταν βγάζουν μέσα στο χορτάρι οι παίκτες του όλο το ταλέντο τους, φτάνει στον στόχο του. Αρα το ζητούμενο είναι να διατηρήσει το ίδιο ρυθμό και το κυριότερο να έχει απέναντι του διαιτησία 50-50. Το τελευταίο είναι ο άγνωστος «Χ» όχι μόνο για τον Αρη, αλλά για την αξιοπιστία όλων των πλέι οφ.

FOCUS

Δηλαδή για τον Κλάτενμπεργκ έχει μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον ο αγώνας του 5ου Παναθηναϊκού με την 3η ΑΕΚ απ’ ότι ο αγώνας του τέταρτου Αρη με τον πρώτο Ολυμπιακό; Σαφώς και ο Αρης δεν διεκδικεί Πρωτάθλημα, αλλά έχει στόχο τουλάχιστον την 3η θέση, γιατί λοιπόν δεν όρισε ξένους διαιτητές, όπως έκανε στο ντέρμπι της Αθήνας;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.