Τα πιο πλούσια αδέλφια στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς 

Ποδοσφαιριστές που είχαν την τύχη να μεγαλώσουν,να αγωνιστούν και να κάνουν όνειρα μαζί.Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και φήμης που εκτός από το ποδόσφαιρο τους ενώνει και ο ασυναγώνιστος δεσμός της οικογένειας. Παίκτες που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την αξία τους και πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Από τον Κόλο και τον Γιάγια Τουρέ,μέχρι τον Έντεν και τον Θόργκαν Αζάρ, αυτά είναι τα αδέλφια που – άλλοι λιγότερο,άλλοι περισσότερο- άφησαν το δικό τους στίγμα στον χάρτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

*Στις παρενθέσεις αναφέρονται τα συνολικά κέρδη από τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών.

Ρομέλου Λουκάκου (€203.56Μ)- Τζόρνταν Λουκάκου (€4Μ)= €207.56Μ

Τα αδέλφια από το άσημο Άντβερμπ του Βελγίου που ήρθαν για να μείνουν. Αμφότεροι ξεκίνησαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα από τα “τσικό” της Άντερλεχτ στην οποία υπέγραψαν και το πρώτο επαγγελματικό τους συμβόλαιο. Μεγάλωσαν φτωχικά και έχουν αποδείξει ούκω λίγες φορές ότι δεν ξεχνάνε τις ρίζες τους προσφέροντας τακτικά μερίδιο του μισθού τους σε οικογένειες πίσω στην πόλη τους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κοινό τους όνειρο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας ήταν να αγωνιστούν με το εθνόσημο στο στήθος, κάτι που και οι δύο κατάφεραν μέσα στα χρόνια. Σήμερα, ο Ρομέλου Λουκάκου αγωνίζεται στην Ίντερ και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ της γενιάς του. 

Από την άλλη ο μικρότερος,κατά ένα χρόνο, Τζόρνταν είναι βασικό στέλεχος των “Λατσιάλι” και ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας στην Ρώμη. Οι δυο τους θα βρεθούν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο την ερχόμενη Κυριακή σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά και σίγουρα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των δύο αδελφών.

Κίλιαν Εμπαπέ (€180Μ)-Ζιρές Κεμπό Εκοκό (€3.7Μ) = €183.7Μ

Λίγοι γνωρίζουν,είναι η αλήθεια, ότι ο πολυτάλαντος και εκατομμυριούχος πλέον Εμπαπέ έχει αδελφό. Κι΄όμως έχει και ακούει στο όνομα Ζιρές Κεμπό Εκοκό. Πρόκειται για τον ετεροθαλή αδελφό του Κιλιάν που μάλιστα αποτέλεσε μέντορα και πηγή έμπνευσης για τον νεαρό άσο της Παρί. Ο Ζιρές μπορεί να μην έκανε ούτε την μισή καριέρα από αυτήν που έχει ήδη διαγράψει ο αδελφός του, ωστόσο φαίνεται να απολαμβάνει την επιτυχία του και να τον καμαρώνει με κάθε ευκαιρία. Ο “άγνωστος” για τους περισσοτέρους Εκοκό έχει καταγωγή από το Κονγκό και τα τελευταία χρόνια κατέχει και την γαλλική υπηκοότητα. Φέτος μπήκε στο 32ο έτος της ηλικίας του. 11 χρόνια μεγαλύτερος,δηλαδή, του ετεροθαλής αδελφού του. Διακρίθηκε κυρίως με την φανέλα της Γαλλικής Ρεν, ενώ μετά την σύντομη περιπλάνηση του στα γήπεδα της Τουρκίας με την φανέλα της Μπούρσασπορ βρίσκεται χωρίς ομάδα. 

Από την άλλη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον έτερο Εμπαπέ της οικογένειας. Έδειξε από πολύ μικρή ηλικία ότι ήρθε για να μείνει, με την χρηματιστηριακή του αξία μετά τα τρία χρόνια παρουσίας του στην Παρί να έχει εκτοξευθεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ! Πλέον, θεωρείται όχι απλά ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του χώρου, αλλά ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών. Καταλαβαίνει κανείς ότι η οικογένεια Εμπαπέ δεν θα..πεινάσει. Ούτε και από περηφάνια θα ξεμείνει, καθώς τα δύο αδέλφια έκαναν το όνειρο τους πράξη. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Έντεν Αζάρ (€135Μ)- Θόργκαν Αζάρ (€35.5Μ) = €170.5Μ

Τα αδέλφια Αζάρ που βάλθηκαν να τρελάνουν ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Οι Βέλγοι φίλοι τους αθλήματος βλέπουν στο πρόσωπο αυτών τους ηγέτες που θα διαφημίσουν – όπως ήδη κάνουν – το βέλγικο ποδόσφαιρο σε κάθε γωνιά του πλανήτη και εναποθέτουν σε αυτούς όλες τους τις ελπίδες για διάκριση της εθνικής τους ομάδας σε ένα από τα επόμενα μεγάλα τουρνουά. Για τον Έντεν δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η «βασίλισσα» του ευρωπαικού ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε 100 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της το περασμένο Καλοκαίρι. Ο μικροσκοπικός μάγος από το Λα Λουβιέρ κάνει πράγματα και θαύματα σε κάθε άγγιγμα του με την στρογγυλή θεά και απ’ότι φαίνεται το ποδοσφαιρικό ταλέντο στην οικογένεια Αζάρ φτάνει και περισσεύει.

 Ο μικρότερος της οικογένειας, Θόργκαν ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου του αδελφού, διακρίθηκε στην Γκλάντμπαχ και καθιερώθηκε στην μισητή αντίπαλο των «πουλαριών» Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι αριθμοί και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του εντυπωσιάζουν με τον ίδιο τον άσο της Ρεαλ να δηλώνει ότι ο αδελφός του θα τον ξεπεράσει στο άμεσο μέλλον. Μένει να δούμε αν ο “μικρός” αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και αν ο “μεγάλος” καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των “μερένχες” .  

Πολ Πογκμπά (€105Μ) – Φλορεντίν Πογκμπά (€500Κ) = €105.5Μ  

Τα αδέρφια με τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Όντας και οι δύο κοντά σε ηλικία (26 ο Πολ,29 ο Φλορεντίν) μεγάλωσαν με κοινά όνειρα, ωστόσο ο καθένας ακολούθησε διαφορετική πορεία. Από τη μία ο Γάλλος πρωταθλητής κόσμου, Πογκμπά που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους,αν όχι ο καλύτερος, μέσους του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 2016 η μεταγραφή του από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτέλεσε την ακριβότερη στην ιστορία, καθώς κόστισε 110 εκατ. ευρώ (μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όπου η μεταγραφή του, Νειμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, με 222 εκατ. ευρώ, έσπασε το ρεκόρ). 

Από την άλλη ο Φλορεντίν που δεν διέγραψε σε καμία περίπτωση την καριέρα του μικρότερου αδελφού του, το μαρτυρούν και τα ίδια τα ποσά αυτό, αφού σε σύγκριση με τα όσα κληρονόμησε ο Πολ τα δικά του θεωρούνται.. ψίχουλα. Λατρεύτηκε σαν Θεός κατά την πενταετή παρουσία του στην Σεντ-Ετιέν αλλά απο το Καλοκαίρι του 2019 και την σύντομη περιπλάνηση του στα γήπεδα της Αμερικής βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.  

Κόλο Τουρέ (€18.9Μ) – Γιάγια Τουρέ (€49.2Μ) = €68.1Μ

Τα αδέλφια που έκαναν περήφανη όλη την Αφρική. Ο Κόλο και ο Γιάγια Τουρέ είναι από τα πιο εμβληματικά δίδυμα του παγκοσμίου αθλητισμού. Μεγάλωσαν μαζί στις φτωχικές γειτονιές του Σεκούρα Μπουακέ, ένα χωριό της Ακτής Ελεφαντοστού. Το σπουδαίο και ιδιαίτερο ταλέντο τους,η πίστη τους και η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο τους έφτασαν μέχρι τις πιο λαμπερές ποδοσφαιρικές σκηνές του πλανήτη και έμειναν στην ιστορία ως δύο από τα πιο αγαπητά παιδιά στον χώρο. Τον Γιάγια Τουρέ είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε και στα δικά μας γήπεδα, όταν το 2005 ως ένα άσημο ταλέντο από την Αφρική υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους Πειραιώτες έκαναν την Μπαρτσελόνα να τον αποκτήσει το 2006 και από τότε και έκτοτε άφησε την δική του πινελιά στην ιστορία του ευρωπαικού ποδοσφαίρου.

 Ο αδελφός του, Κόλο,  “έχτισε” το όνομα του στην Πρέμιερ Λίγκ και κατά βάση στην Άρσεναλ στην οποία και αγωνίστηκε για 8 χρόνια! Κρέμασε τα παπόυτσια του στην Σέλτικ το 2017 και από φέτος είναι στην ομάδα συνεργατών του Μπρέντναρ Ρότζερς στην Λέστερ. 

Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (€40.7Μ) – Ζερόμ Μπόατενγκ (€27.1Μ) = €67.8Μ

Τα θαυματουργά αδέλφια από την Γκάνα. Αγωνίζονται εδώ και χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και είχαν την τύχη-ικανότητα να φορέσουν την φανέλα μερικών από των μεγαλύτερων συλλόγων του πλανήτη. Το ιδιόρυθμο του χαρακτήρα του και οι μοναδικές ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι στοιχεία που ανέδειξαν τον μεγαλύτερο της οικογένειας, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και τον καθιέρωσαν στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Ζερόμ Μπόατενγκ από την άλλη αποτελεί ηγετική μορφή και βασικό στέλεχος της Μπάγερν Μονάχου τα τελευταία εννιά χρόνια. Επίσης, έχει πάρει την γερμανική υπηκοότητα και αγωνίζεται με το εθνόσημο της Γερμανίας σε αντίθεση με τον αδελφό του που επέλεξε την εθνική ομάδα της πατρίδας του, Γκάνα. Δύο αδέλφια που δείχνουν ότι έχουν να δώσουν ακόμη πολλά στο ποδόσφαιρο, παρόλο που οι συνολικές τους απολαβές τους επιτρέπει ακόμα και την πρόωρη.. σύνταξη!    

 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.