Τα πέντε wonderkids του 21ου αιώνα που θα... αφήσουν εποχή

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Όλα αυτά τα χρόνια ο ποδοσφαιρικός κόσμος παρακολουθούσε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσσι να σπάνε όλα τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο ωστόσο πια αυτοί μεγαλώνουν και ζουν τα τελευταία τους... ποδοσφαιρικά χρόνια. Ποιοι όμως είναι αυτοί που... έρχονται πίσω τους; Φέτος κάποιος μπορεί να δει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που είτε ξέραμε νωρίτερα είτε όχι, να έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όλοι γεννημένοι τον 21ο αιώνα.

Έρλινγκ Χάαλαντ (21/7/2000) - Μάντσεστερ Σίτυ: Πρώτο και πολύ «τρανό» παράδειγμα ο Νορβηγός ήδη σούπερ σταρ του Αγγλικού συλλόγου. O γεννημένος την 21η Ιουλίου του 2000 θεωρείται όχι μόνο το next big thing του Νορβηγικού ποδοσφαίρου αλλά ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο λόγος που μπαίνει στην λίστα είναι τα εξωπραγματικά νούμερα που έχει καταφέρει ήδη στην Σίτυ.

Με 22 γκολ και 3 ασίστ σε 16 παιχνίδια είναι αυτός που έχει πάρει από το... χεράκι τους «Πολίτες» και τους οδηγεί με ασφάλεια στην κατάκτηση της Premier League και ελπίζουν στο Μάντσεστερ και στο Champions League. Τα στατιστικά του... εξωπραγματικά καθώς έχει 1.65 γκολ ανά 90 λεπτά και σκοράρει ανά 54 λεπτά, ενώ είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ένας παίκτης. ναι μεν με παραστάσεις ήδη από Ντόρτμουντ και Σάλτσμπουργκ δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής.


Το... στοίχημα είναι ως που μπορεί να φτάσει ο νέος «Βίκινγκ» του Έτιχαντ όπως αποκαλείται καθώς το μέλλον του με όσα έχει κάνει και τα ρεκόρ που ήδη κατέχει φαίνεται πως θα είναι... θρυλικό.


Κβίτσα Κβαρατσκέλια (12/2/2001) - Νάπολι: Και αν για τον προηγούμενο της λίστας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα όσα κάνει τι να πει κάποιος για τον απίθανο αυτό εξτρέμ που ανακάλυψε η Νάπολι. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση καθώς η καριέρα του Κβαρατσκέλια ως τώρα ήταν λίγο άγνωστη καθώς ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας και της Γεωργίας. Από εκεί τον... τσίμπησαν οι Ναπολιτάνοι δίνοντας 10 εκατομμύρια ευρώ στην Ντιναμό Μπατούμι.

Είναι άλλωστε και ο λόγος που οι «Παρτενοπέι» είναι στην κορυφή της Serie A και μια από τις 3 αήττητες ομάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης οι άλλες), με 8 γκολ και 10 ασίστ σε 16 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League. Η αποθέωση δεδομένη για τον ίδιο αλλά και τον Κριστιάνο Τζιουντόλι που έφερε τον Γεωργιανό επιθετικό στην Νάπολι.


Σε σχέση με όσους θα αναφερθούν στην λίστα είναι σίγουρα η πιο... underrated περίπτωση ποδοσφαιριστή που εμφανίστηκε κυριολεκτικά φέτος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα καθώς οι υπόλοιποι είναι γνωστοί ήδη στο ευρύ κοινό πριν κάνουν το «μπαμ» την φετινή χρονιά. Το... θέμα για τον Κβαρατσκέλια είναι ως που μπορεί να φτάσει ο ίδιος με άξιο συμπαραστάτη τον Βίκτορ Οσιμέν, αλλά και η φετινή Νάπολι που φαίνεται φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.


Τζόναθαν Ντέιβιντ (14/2/2001) - Λιλ: Φέτος στην Ligue 1 η Παρί Σεν Ζερμέν σπάει όλα τα κοντέρ με Μέσι, Νειμάρ, Εμπαπέ να έχουν φανταστικά νούμερα. Ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος ποδοσφαιριστής πίσω από αυτή την τριάδα που κάνει ακόμα μια εξαιρετική σεζόν και το καλύτερο ως τώρα ξεκίνημα του ο Καναδός επιθετικός της Λιλ Τζόναθαν Ντέιβιντ.

Ο Καναδός επιθετικός διανύει την τρίτη του σεζόν στην Λιλ και φαίνεται να είναι η πιο ώριμη του καθώς σε σχέση με πέρυσι έχει ως τώρα το 1/4 των παιχνιδιών και ήδη έχει φτάσει τα μισά νούμερα. Για να γίνει πιο κατανοητό ο 22χρονος επιθετικός έχει φέτος 9 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα σε 12 παιχνίδια, ενώ πέρυσι είχε 15 γκολ σε 38 αγωνιστικές. Αντίστοιχα και την πρώτη του σεζόν, πρόπερσι είχε σε 37 συμμετοχές 13 γκολ και 3 ασίστ. Ήδη δηλαδή έχει πλησιάσει τις επιδόσεις των προηγουμένων ετών και αναμένεται να τις ξεπεράσει.


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ήδη το όνομα του συνδέεται με ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και Άρσεναλ μεταξύ άλλων και ίσως τα επόμενες μεταγραφικές περιόδους τον δούμε με φανέλα άλλης ομάδας.


Τζαμάλ Μουσιάλα (26/2/2003) - Μπάγερν Μονάχου: Στο Μόναχο βρίσκεται ο μικρότερος της πεντάδας των wonderkid, ο 19χρονος Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός της Μπάγερν, που φέτος έχει κερδίσει στην... κούρσα των βασικών τους Μίλερ και Σανέ εκμεταλλευόμενος τους τραυματισμούς τους αλλά και την κακή τους φόρμα. Αν και είναι η πρώτη σεζόν στην οποία παίζει εξ αρχής βασικός ο νεαρός επιθετικός έχει καταφέρει ήδη στα 19 του να καταγράψει 96 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα των «Βαυαρών».

Φέτος όμως με 18 συμμετοχές 10 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις έχει ήδη πετύχει την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ σε επαγγελματική σεζόν και μαζί με τον Σαντιό Μανέ συνθέτουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επιθετικό δίδυμο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέρυσι σε ολόκληρη σεζόν με 40 συμμετοχές είχε 8 γκολ και 6 ασίστ.


Σε αυτή την πεντάδα κάθε παίκτης έχει διαφορές έτσι και ο Μουσιάλα είναι ο μοναδικός που είναι προϊόν ακαδημιών της ομάδας στην οποία βρίσκεται και στην Βαυαρία έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι που εξελίσσουν έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. 


Ροδρίγο (9/1/2001) - Ρεάλ Μαδρίτης: Η περίπτωση του Βραζιλιάνου εξτρεμ της «Βασίλισσας» θυμίζει πολύ αυτή του Μουσιάλα, καθώς πρόκειται για παίκτη που βρέθηκε να παίρνει χρόνο συμμετοχής από μικρή ηλικία δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει ήδη 123 συμμετοχές με τους «μερένχες». Στην θέση του θα μπορούσε να είναι και ο Βινίσιους που κάνει εκ νέου εξαιρετική χρονιά, αλλά επιλέχθηκε ο έτερος Βραζιλιάνος και υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι γι’ αυτό.

Οι τελευταίες του δύο σεζόν γεμάτες ωστόσο πέρυσι είχε σε 49 συμμετοχές 9 γκολ και 10 ασίστ ενώ φέτος έχει σε 16 συμμετοχές ήδη 6 γκολ και 5 ασίστ δηλαδή λίγο πάνω από τα μισά του νούμερα στο 1/3 όμως των αγώνων. Ένα ακόμα εξαιρετικό στατιστικό που χαρακτηρίζει όλη του την πορεία το ημερολογιακό έτος 2022, είναι ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στους ποδοσφαιριστές U-21 σε συμμετοχή με γκολ και ασίστ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.


Το βέβαιο είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ροδρίγο έχει ανακαλύψει μια περίπτωση εξαιρετικού ταλέντου που ήδη λάμπει και είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί ακόμη περισσότερο με συμπαραστάτη τον συμπατριώτη του, Βινίσιους Τζούνιορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.