Τα «πανξέφτιλια»

Δημήτρης Μπούζας24 Μαρτίου 2023

Είναι γνωστή βέβαια η εικόνα και η ανεξήγητη σκοτεινή αλλαγή πλεύσης που σημειώθηκε στο λιμάνι, με τους επιτελείς του να απαιτούν οργισμένα την άμεση αποπομπή του επικίνδυνου και ύποπτου Εγγλέζου αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. 

Όπως το ίδιο γνωστή είναι η επίσης μυστηριώδης, σκοτεινή και εν πολλοίς ύποπτη, θεαματική ανατροπή, όλων όσων έσουρναν για μεγάλο χρονικό διάστημα μεθοδευμένα όλα τα ΜΜΕ που ελέγχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, περί της ανικανότητας και επικινδυνότητας του Εγγλέζου. Βέβαια οι του λιμανιού όντας εθισμένοι αλλά και σίγουροι ότι πολύ σύντομα οι έχοντες μνήμη χρυσόψαρου οπαδοί τους, όχι απλά θα ξεχάσουν το τι υποστήριζαν οι παράγοντες τους, αλλά και θα δικαιολογούσαν την άκομψη μεταστροφή τους, αποτόλμησαν την κωλοτούμπα (μάλλον το καραγκιοζιλίκι). Και πράγματι «δικαιώθηκαν». 

Για αυτούς παρόμοιες περιπτώσεις είναι ασήμαντες, από τη στιγμή που το μεγάλο αφεντικό «ξέρει τι κάνει». Δυστυχώς όμως, τόσο για τους επιτελείς, όσο και για τους συγκεκριμένους άβολους οπαδούς που σαν πρόβατα τους οδηγούν με μεγάλη άνεση σε όποια στρούγκα θέλουν, υπάρχουν και οι σοβαροί Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι και το κυριότερο η κοινή γνώμη, η οποία δεν συγχωρεί και δεν ανέχεται αυτού του είδους τις συμπεριφορές, που προσβάλουν και δυσφημούν τις όποιες ηθικές αρχές επιβάλλεται να υπάρχουν στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στα μεγάλα σωματεία, που θα πρέπει να αποτελούν το πρότυπο για τη νεολαία. Και όχι μόνον αυτό. Δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη, όσο θράσος και όση δύναμη διαθέτεις, απευθυνόμενος στην κοινωνία, να παρουσιάζεις το ίδιο πρόσωπο «δισυπόστατο», φτύνοντας τη κατάμουτρα. 

Ο Κλάτενμπεργκ ο διάβολος, ξαφνικά έγινε άγγελος, αναβαπτιζόμενος όχι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά στα ταραγμένα και θολά νερά του λιμανιού. Μια μετάλλαξη που φέρνει όμως πίσω της αυτογελοιοποιήσεις και αυτοεξεφτελισμούς. Αφορμή για το σχόλιο, μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Κυριάκο Θωμαϊδη ο Θόδωρος Καρυπίδης, σε συνδυασμό και με όσα αποκαλύφθηκαν χθες και στην εκπομπή του «Metropolis 95,5» «Στη σέντρα», με τον Γιώργο Μπούζο. 

Εξηγούμαι: Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να αντιπαρατεθώ με κανέναν, ούτε να του υποδείξω τι πρέπει να κάνει. Όμως είμαι υποχρεωμένος, όχι επειδή επιτέθηκαν στον ΠΑΟΚ (το διευκρινίζω) κάτι το οποίο αφορά σαφέστατα την διοίκηση του, αλλά να αναδείξω τα αυτονόητα, υποστηρίζοντας την κοινή λογική και την αλήθεια. 

Είναι αλήθεια ότι στη προκειμένη περίπτωση έχουμε μια παρόμοια συμπεριφορά με εκείνη του λιμανιού, χωρίς βέβαια να την συνδέουμε με αυτήν ή να υπονοούμε οτιδήποτε άλλο πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός. Οι καλές σχέσεις των δύο συλλόγων δεν μας αφορούν και είναι δικό τους θέμα. Έχουν το δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. 

Όμως βρε αδερφέ, πως είναι δυνατόν απευθυνόμενος στον κόσμο σου και καταγγέλλοντας μια διαχρονική διαιτητική αλητεία σε βάρος του συλλόγου σου, να τον πείσεις αυτόν τον κόσμο, όταν φόρα – παρτίδα και σε χρόνο μηδέν, έναν αρχιδιαιτητή που κατ΄ επανάληψη τον είχες καταγγείλει με ακραίους χαρακτηρισμούς, απαιτώντας μάλιστα να ξεκουμπιστεί από την χώρα, να τον παρουσιάζεις ότι διαθέτει μεγάλος κύρος και προσωπικότητα! Αυτά δεν δένονται ούτε με αλυσίδες. 

Δεν θα προχωρήσω σε επιμέρους διαπιστώσεις από τη συγκεκριμένη συνέντευξη, παρά μόνο θα εκφράσω την απορία μου, πως ο έμπειρος συνάδελφος με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις δεν του θύμισε τι έλεγε «πριν από λίγο», για έναν αρχιδιαιτητή τον οποίο θεωρούσε άκρως αποτυχημένο και επικίνδυνο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς είναι να μην υπολογίστηκε ότι μπορεί τα όσα ειπώθηκαν προφορικά να τα πήρε ο αέρας, αλλά ότι υπάρχουν και τα γραπτά αδιάψευστοι και εφιαλτικοί μάρτυρες. Το άδικο όμως σε μια γενική αποτίμηση που αφορά τα όσα συμβαίνουν γύρω από αυτές τις ακατανόητες κωλοτούμπες, είναι ότι ο Ολυμπιακός τις κάνει και κερδίζει πρωταθλήματα και ο Άρης μένει… στον άσο.

Κλείνουμε την παρένθεση σε ότι έχει σχέση με την πρόσφατη συνέντευξη του ισχυρού άνδρα των κιτρίνων και τα όσα ακούστηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή του «Metropolis 95,5». Κι αυτό, γιατί επιβάλλεται να συνοψίσουμε και να πάρουμε θέση στα όσα φαιδρά από πλευράς Ολυμπιακού εξακολουθούν να μεθοδεύονται, για την επαναφορά του νταραβερτζή Κλάτενμπεργκ στο προσκήνιο. Δεδομένου όντως ότι στο παρασκήνιο ο τύπος υπάρχει και μισθοδοτείται από την Σούπερ Λίγκα, με εισήγηση και παρέμβαση του Μαρινάκη. Νομίζω ότι ο τίτλος του σχολίου, πως η παράσταση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία των επιτελών του λιμανιού στο θέατρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον δισυπόστατο Κλάτενμπεργκ, πότε άγγελο και πότε διάβολο και τίτλο τα «πανξεφτίλια», θα συνεχίσει να κόβει εισιτήρια, όσο υπάρχουν μόνο αφελείς.

ΥΓ: Όπως ομολογήθηκε, ο Λουτσέσκου εξυβρίστηκε και άκουσε αρκετές φορές το «f… you». Ωστόσο αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίδραση την τιμωρία του. Έγιναν αρκετά πράγματα στην φυσούνα που ο κόσμος τα έμαθε εκ των υστέρων. Όπως η περίπτωση του Νταμπό που κλήθηκε σε απολογία, μετά την κίνηση του να πετάξει ένα μπουκάλι προς τον βοηθό του Λουτσέσκου, Γιώργο Τσονάκα. Δεν έγιναν μόνο στη φυσούνα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Οι εντεταλμένοι του συνδρομητικού… επί μονίμου βάσεως σε αποστολή στο ίδιο γήπεδο δεν είδαν αρκετά σημαντικά περιστατικά. Θα μου πείτε ήταν δύσκολες οι στιγμές…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.