Τα εμφανή οφέλη της παρουσίας Φερέιρα στον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός09 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τις επιλογές στην τακτική και τους ρόλους των παικτών του ΠΑΟΚ. Αυτό έδωσε την αφορμή σε ορισμένους να κάνουν μηδενιστικά σχόλια για την προσφορά του μέχρι τώρα στον Δικέφαλο κι αυτό συνιστά μεγάλη αδικία.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε πολύ συγκεκριμένα οφέλη που έχει αποκομίσει ο ΠΑΟΚ από την δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού.

Θα αναφερθούμε κυρίως σε πρόσωπα. Η αξιοποίηση του Γιόσιπ Μίσιτς είναι κάτι που πιστώνεται στον 41χρονο κόουτς. Αυτός του έδωσε την ευκαιρία να παίξει βασικός και πλέον είναι το βασικότερο, ίσως, γρανάζι στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ίσως, όμως, ορισμένοι υποστηρίξουν ότι ο Μίσιτς ήρθε έτοιμος παίκτης στην Τούμπα και ήταν απλά θέμα χρόνου να παίξει.

Αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις του Γιαννούλη και του Λημνιού. Στον πρώτο στήριξε από την πρώτη στιγμή, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το επιθετικό πλάνο του ΠΑΟΚ, ενώ ο δεύτερος άλλαξε ρόλο σε σχέση με την περίοδο Λουτσέσκου και έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τους δύο ποδοσφαιριστές υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού τους τελευταίους μήνες. Για τον 24χρονο μπακ, υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από την Ρεν και την Σαμπντόρια, ενώ για τον 21χρονο εξτρέμ, τόσο ιταλικές, όσο και γερμανικές ομάδες τον παρακολουθούν σταθερά.

Από την στιγμή που ένας προπονητής δημιουργεί υπεραξία σε παίκτες με την δουλειά του, δεν μπορεί αυτό να μην υπογραμμίζεται στην τελική σούμα για το τι έχει πετύχει. Σαφέστατα το προχθεσινό ματς έδειξε στον Φερέιρα ότι μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το ρόστερ του, όμως, ας μην ξεχνάμε και τα θετικά του έως τώρα έργου του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.