Τα νέα δεδομένα για την 3η και 4η θέση κι ο κίνδυνος που διατρέχει ο Άρης

Δημήτρης Κανελλάκης06 Απριλίου 2022


Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, είχα γράψει πως, σε ό,τι με αφορά, το μοναδικό ενδιαφέρον σε αυτή την διαδικασία έχει να κάνει με το αν ο Άρης θα μπορέσει να πάει μια θέση ψηλότερα από αυτή στην οποία τερμάτισε στην regular season και ότι αν δεν τα καταφέρει -κατά την άποψή μου- η σεζόν θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Μπούργος να μην έχει τίποτε θετικό να παρουσιάσει, καθώς θα έχει αποτύχει σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Επαναφέρω το θέμα με αφορμή τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής στα πλέι οφ, τα οποία δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη για την τρίτη και την τέταρτη θέση και αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας, αλλά και επικινδυνότητας, για τον Άρη.

Η νίκη του ΠΑΟ επί του ΠΑΟΚ, αλλά και η ισοπαλία που πήρε η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με την ισοπαλία που έφερε ο Άρης στην έδρα του με τον ΠΑΣ, βάζουν τους «κιτρινόμαυρους» σε μια κατάσταση που δεν είναι καθόλου καλή.

Η απειλή είναι ξεκάθαρη για τον Άρη. Ο ΠΑΟ έχει, πλέον, τους ίδιους βαθμούς μαζί του κι αυτό σημαίνει πως μπαίνει στο παιχνίδι, ελπίζει και θα επιδιώξει στην συνέχεια να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό από τα πλέι οφ.

Τα ίδια, και σε μεγαλύτερο ενδεχομένως βαθμό ισχύουν για την ΑΕΚ. Η ισοπαλία που πήρε από τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας παιχνίδι, της τονώνει την αυτοπεποίθηση και πιθανότατα θα την βοηθήσει να πατήσει καλύτερα στα πόδια της και να καλύψει σοβαρές αδυναμίες που εμφάνιζε το προηγούμενο διάστημα.

Το θέμα είναι πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ο Άρης. Ποια είναι η ετοιμότητά του. Αν μπορεί να βρει τις λύσεις ή αν ο κίνδυνος να... κυλήσει σε προ-Μπούργος καταστάσεις είναι υπαρκτός.

Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Άρης, σε γενικές γραμμές, είναι μια πολύ ασταθής ομάδα αυτή την σεζόν, με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Θα μπορέσει να το ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα στις αγωνιστικές που έμειναν για την ολοκλήρωση των πλέι οφ, ή εξαιτίας του θα τινάξει την χρονιά στον αέρα, χάνοντας και τον τελευταίο στόχο που του έμεινε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.