Τα «μονοπάτια» των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Metrosport Team10 Μαΐου 2023

Με το πρωτάθλημα να βρίσκεται μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι σχεδόν ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα μοιραστούν. Έτσι παίρνει μορφή και το χρονοδιάγραμμα για κάθε μία από αυτές.

Ξεκινώντας με το Conference,την χαμηλότερη στην δυναμική ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Άρης είτε ο ΠΑΟΚ είτε ο Ολυμπιακός(μάχονται για την τρίτη θέση την προσεχή Κυριακή 14 Μαΐου) θα μάθουν του αντιπάλου στις 21 Ιουνίου ενώ τα πρώτα τους παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Conference:

2ος προκριματικός

Κλήρωση 21 Ιουνίου

Πρώτα παιχνίδια 27 Ιουλίου

Ρεβάνς 3 Αυγούστου

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 10 Αυγούστου

Ρεβάνς 17 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 24 Αυγούστου

Ρεβάνς 31 Αυγούστου

Περνώντας στο Europa, η… αντιπροσωπεία της Ελλάδας, θα είναι μόνο μία ομάδα. Οι υποψήφιες είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μία παράμετρος, καθώς εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να τερματίσει τρίτος θα πρέπει να περιμένει τον τελικό κυπέλλου, γιατί σε περίπτωση που το κερδίσει ο «δικέφαλος του Βορρά» αυτόματα του «κλέβει» το συγκεκριμένο εισιτήριο, με τους «Πειραιώτες» να καταλήγουν στο Κονφερενς.

Αυτός που θα τα καταφέρει, θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στις 10 Αυγούστου. Ενώ σε περίπτωση που γνωρίσει τον αποκλεισμό, αυτόματα θα είναι στους ομίλους του Κόνφερενς.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Europa:

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 10 Αυγούστου

Ρεβάνς 17 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 24 Αυγούστου

Ρεβάνς 31 Αυγούστου

Κλείνοντας, με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν το παρών στους προκριματικούς γύρους.

Ξεκινώντας με την ΑΕΚ, που όπως όλα δείχνουν θα στεφθεί πρωταθλήτρια, θα εκκινήσει απο τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τςάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο της παιχνίδι να το δίνει στις 8 Αυγούστου ενώ τον αντίπαλο της θα τον μάθει στις 24 Ιουλίου. Σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με στόχο μια θέση στους ομίλους. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa. Αν, δε, αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει στα προκριματικά του Europa.

Όσο για τον δεύτερο των playoffs, τον Παναθηναϊκό, θα ξεκινήσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου.

Οι «πράσινοι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στις 21 Ιουνίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, φυσικά, εξασφαλίζουν, όπως και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Champions League:

2ος προκριματικός

Κλήρωση 21 Ιουνίου

Πρώτα παιχνίδια 25 και 26 Ιουλίου

Ρεβάνς 1 και 2 Αυγούστου

3ος προκριματικός

Κλήρωση 24 Ιουλίου

Πρώτα παιχνίδια 8 και 9 Αυγούστου

Ρεβάνς 15 Αυγούστου

Playoffs

Κλήρωση 7 Αυγούστου

Πρώτα παιχνίδια 22 και 23 Αυγούστου

Ρεβάνς 29 και 30 Αυγούστου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.