Τα μετρημένα κουκιά και η 11άδα ανάγκης

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Προφανώς ο Αρης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχοντας να διαχειριστεί έξι σοβαρές απουσίες στον σημερινό (21:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», αλλά ο Ακης Μάντζιος είχε προετοιμαστεί γι’ αυτή την κατάσταση…

Ανεξαρτήτως του αιτήματος αναβολής του αγώνα που κατέθεσε η ΠΑΕ Αρης στη Superleague και το οποίο απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού το σενάριο της αναβολής δεν ήταν τόσο βολικό όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. 

Παρότι οι απουσίες των Γκάμα, Ματίγια, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Φαμπιάνο και Καμαρά αφαιρούν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στη διάρκεια του αγώνα καθώς επιβάλλουν έναν… απογυμνωμένο πάγκο. 

Ο Ακης Μάντζιος υπολόγιζε τη διαμόρφωση του προγράμματος σε περίπτωση αναβολής του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι ανά δέκα ημέρες η ομάδα του θα πρέπει να δίνει τρεις αγώνες – μέχρι και τα μέσα του Φλεβάρη – συνυπολογίζοντας το πολύ πιθανό ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα με τον Ατρόμητο λόγω των κρουσμάτων του τελευταίου.

Βλέποντας επίσης τη διασπορά του Covid 19 το εσωτερικό της ομάδας του, άρχισε να καλλιεργεί σκέψεις αλλαγών στο αρχικό σχήμα, λίγο πολύ είχε καταλήξει στα πρόσωπα της 11αδας και η αλήθεια είναι ότι το αρχικό σχέδιο ανατράπηκε λόγω της απουσίας του Ντάνιελ Μαντσίνι. 

Ο Αργεντίνος υπολογίζονταν για την κορυφή της επίθεσης, πλέον το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει εκεί ο Κριστιάν Λόπεθ στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα. Στην πραγματικότητα, τα μετρημένα κουκιά λίγο πολύ προεξοφλούν τις αποφάσεις για τις υπόλοιπες θέσεις καθώς αμφιβολία υπάρχει μόλις για μία. 

Γι’ αυτή του αριστερού χαφ όπου ο Μάντζιος θα επιλέξει μεταξύ του Λούμορ με αλλαγή του ρόλου του σε σχέση με τον συνηθισμένο και του Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος όμως έχει να προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Το σενάριο χρησιμοποίησης του Ιζέτ Χαΐροβιτς δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, θα διατηρηθεί το σχήμα των τριών χαφ (Ντιαγέ, Τζέγκο, Λούκας Σάσα) στον άξονα ενώ στην τετράδα της άμυνας ο Γιοχάν Μπεναλουάν θα αντικαταστήσει τον Φαμπιάνο και θα είναι ο παρτενέρ του Μπράμπετς, με την ελπίδα ότι ο Τσέχος δεν θα επιβεβαιώσει την αίσθηση της δυσκολίας ανταπόκρισης στις απαιτήσεις όταν δεν νιώθει την ασφάλεια της παρουσίας του Βραζιλιάνου στόπερ. Στα αμυντικά άκρα δεν προβλέπονται αλλαγές με τους Σούντγκρεν, Γκάνεα ενώ ο Χουλιάν Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.