Τα μεταγραφικά ρίσκα του Ιανουαρίου και η διαχείριση τους από τον Άρη

Βασίλης Μάστορας31 Δεκεμβρίου 2020

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι η καλύτερη για την ενίσχυση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Συνήθως οι ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι δεν είναι πρώτης γραμμής, στις ομάδες όπου αγωνίζονται. Τι σημαίνει αυτό; Οτι έχουν μακρόχρονη απουσία από τη βασική ενδεκάδα. 

Αν σ’ αυτό κάποιος προσθέσει και το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι το μεταγραφικό απόκτημα να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, χάνεται πολύτιμος χρόνος και αγώνες που δεν γυρίζουν πίσω. Από τη στιγμή που αρχίζει ο δεύτερος γύρος κάθε αγώνας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και η όποια απώλεια βαθμών δεν αναπληρώνεται. Σ’ ένα περιβάλλον μάλιστα όπου ο αγώνας της παραμονής των μικρομεσαίων ομάδων στην κατηγορία τις οδηγεί να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. 

Αυτός άλλωστε είναι ένας πρόσθετος λόγος που οι ομάδες θέλουν να είναι ενισχυμένες προκειμένου να πετύχουν στους στόχους τους. Παρά τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν όλες οι ομάδες παίζουν τη μεταγραφική ζαριά τον Ιανουάριο, με την ελπίδα ότι με τις προσθήκες στο ρόστερ όλο και θα πάρουν κάτι από τους παίκτες που θα αποκτηθούν.

Ο Αρης στον α’ γύρο του Πρωταθλήματος έκανε αγωνιστική υπέρβαση. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κάνει εξαιρετική πορεία και καταθέτοντας τα διαπιστευτήρια του για ακόμη καλύτερες αγωνιστικά ημέρες στον β’ γύρο. Τι είναι αυτό που προβλημάτισε; Η απουσία ενός ικανού αριστερού μπακ που θα παίζει με επιτυχία όλη την πλευρά και ενός αποτελεσματικού σκόρερ.

Ο Γκάνεα δεν έδειξε ότι μπορεί να καλύψει τις υψηλές φετινές απαιτήσεις του Αρη, ενώ ο Λόπεθ, που ήταν το βαρύ όνομα για τη θέση του φορ, δεν έχει πείσει ότι είναι ο παίκτης που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Περισσότερο αποτελεσματικός είναι ο φιλότιμος Μάνος, αλλά δεν είναι ο Κiller που θα βρει τρόπο να σκοράρει ό,τι κι αν γίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αρης ψάχνει παίκτες για αυτές τις δύο θέσεις. 

Το εγχείρημα ενέχει αρκετό ρίσκο. Και επειδή ο Αρης έχει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες θα πρέπει οι παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Διαφορετικά τζάμπα τα έξοδα και το ρίσκο να χαλάσει το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.