Τα μεταγραφικά «μπαμ» και «μπουμ» του Αρη και η υποχρέωση του Μπούργος

Βασίλης Μάστορας30 Ιουνίου 2022

Το μεταγραφικό ντεμαράζ που κάνει ο Αρης βοηθάει να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από το γεγονός ότι η αποστολή ταξίδευσε στην Αυστρία με 10 βασικούς ποδοσφαιριστές και τρεις τερματοφύλακες. Oλοι οι υπόλοιποι είναι πιτσιρικάδες που μπήκαν στην αποστολή προκειμένου ο Μπούργος να μπορεί να κάνει ένα υποτυπώδες διπλό. Ακόμη η απόκτηση του Γκρέι βοήθησε να αλλάξει και η ατζέντα των post στα social media και τη γκρίνια για τη μεταγραφή του Καμαρά, να τη διαδεχτούν αναρτήσεις αισιοδοξίας. 

Είναι συνηθισμένο να υπάρχει εναλλαγή συναισθημάτων στους φιλάθλους. Από τη στιγμή που λειτουργούν με το θυμικό, εύκολα απογοητεύονται και το ίδιο εύκολα απογειώνεται ο ενθουσιασμός τους. Δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των φίλων του Αρη, οι οποίοι τα έχουν δει όλα από τη διοίκηση Καρυπίδη. Το είχα επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μου, ότι η λειψανδρία των «κίτρινων» στο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία, δεν αποτελεί προμήνυμα κακών μαντάτων. Επιχειρηματολόγησα με τα όσα έγιναν μεταγραφικά τα δύο τελευταία χρόνια και απ’ ότι φαίνεται το ρόστερ του Αρη θα γεμίσει με ποδοσφαιριστές που έχουν καλό βιογραφικό. Με εικόνες από Πρωταθλήματα υψηλού ανταγωνισμού που ψάχνουν μία νέα ευκαιρία για να κάνουν το επαγγελματικό restart.

Mέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν βγήκε «άσπρος καπνός» από τις επαφές που είχαν οι άνθρωποι του Αρη με μεταγραφικούς στόχους από συλλόγους της Ισπανίας. Απ’ ότι φαίνεται όμως υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για την ενίσχυση του ρόστερ. Και μάλιστα σενάρια ικανά να προκαλέσουν θόρυβο. Οπως έγινε και πέρυσι το καλοκαίρι με την απόκτηση του Καμαρά και του Ντιαγέ. Ανεξαρτήτως που κατά τη διάρκεια της χρονιάς η προσφορά τους δεν ήταν ανάλογη με τον θόρυβο που έκανε η ανακοίνωση της μεταγραφής τους. Αυτό είναι το θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Μπούργος, ο οποίος πιστεύω ότι έχει άποψη για τις μεταγραφές που γίνονται. Ο Ισπανός θα κληθεί να πάρει το καλύτερο δυνατό σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Ο Αρης αύριο παίζει τον πρώτο του φιλικό αγώνα με πιθανότερο σενάριο να βρίσκονται στο ρόστερ μόνο δύο από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασμα που θα βγει θα είναι επίπλαστο.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι διαχειρίσημα και γνώριμες καταστάσεις για τον Αρη. Το ευχάριστο είναι ότι σιγά-σιγά γεμίζει το ρόστερ με ποδοσφαιριστές- ισχυρές προσωπικότητες, χωρίς να αποκλείονται ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις. Το έχει αυτό το… ταλέντο ο Καρυπίδης και γι’ αυτό γρήγορα οι φίλοι του Αρη ξεχνούν τις όποιες ανορθογραφίες κάνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.