Τα μεγάλα «πρέπει» για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου για τον «τελικό» με τη Σλόβαν

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Λέγαμε τη Δευτέρα, με την τραγική εμφάνιση στο Περιστέρι και την ντροπιαστική ήττα από τον Ατρόμητο, ότι ούτε ο σκούφος του Ραζβάν, ούτε η γκρι ζακέτα, ούτε και ο ίδιος αρκούν για να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής. Αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν ούτε για να προκριθεί από έναν όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, στον οποίο μετέχουν μία ομάδα ημιερασιτεχνική, η Λίνκολν και δύο μικρομεσαίες για τα ευρωπαικά δεδομένα, η Κοπεγχάγη και η Σλόβαν.

Χρειάζεται κι άλλη ποιότητα, που λείπει, για να κάνει ο ΠΑΟΚ μια αξιοπρεπή πορεία στην τρίτη σε σπουδαιότητα ευρωπαική διοργάνωση. Αλλά επειδή αυτή τη χρονική στιγμή καμία προσθήκη δεν μπορεί να γίνει και καμία τρύπα του ρόστερ δεν μπορεί να κλείσει, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παλέψει απόψε στην Μπρατισλάβα με όσες άλλες αρετές διαθέτει. Γιατί σίγουρα διαθέτει αρετές.

Πρώτα-πρώτα, πολλοί παίκτες παραείναι έμπειροι και έχουν προσωπικότητα. Αυτοί, πρώτοι απ' όλους, πρέπει να σταθούν μπροστά στον καθρέφτη (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) να ντραπούν όσο χρειάζεται γι' αυτή την ακατανόητη αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν στο ματς με τον Ατρόμητο και να πάρουν την ομάδα πάνω τους, συμπαρασύροντας και τους μικρότερους.

Οι πιο μικροί πρέπει να νιώσουν ότι παίζουν στον ΠΑΟΚ. Εκείνον τον ΠΑΟΚ που ίδιοι δήλωσαν πολλές φορές ότι έχει και φέτος στόχο να κατακτήσει τους δύο τίτλους στην Ελλάδα και να κάνει μια καλή ευρωπαική πορεία.

Ολοι μαζί, δεν έχουν παρά να συνειδητοποιήσουν ότι οφείλουν να τιμήσουν τη φανέλα που φορούν, να σεβαστούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να αποδείξουν με τις πράξεις τους πάνω στο χόρτο ότι το εννοούν όταν δηλώνουν ότι θέλουν να δίνουν σε κάθε ματς το 100% του εαυτού τους. Γιατί σε πολλούς αγώνες μέχρι σήμερα δεν έδωσαν ούτε το 10%.

Ούτε η κούραση από το... ταξίδι στη Σλοβακία, ούτε η κούραση από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο οποίο άλλωστε... καθόλου δεν κουράστηκαν, ούτε και το ψυχολογικό σοκ από την ήττα της περασμένης Κυριακής, μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες. Ούτε κούραση υπάρχει, ούτε κακή ψυχολογία επιτρέπεται να υπάρχει.

Σε ένα μεγάλο “πρέπει”, όμως, οφείλει να ανταποκριθεί και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν, όντως, θέλει σαν τρελός να προκριθεί ο ΠΑΟΚ, όπως επιμένει να δηλώνει, απόψε πρέπει να παίξουν οι καλύτεροι. Οι πιο ικανοί και οι πιο έτοιμοι. Να εξασφαλίσουν κατά 99%η τη δεύτερη θέση και τους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση και μετά να ασχοληθεί η ομάδα με το επόμενο ματς, σα να μην υπήρξε ποτέ το σημερινό. Να μην επηρεάσει, δηλαδή, το μυαλό του Ρουμάνου και τις επιλογές του για την 11άδα και τις αλλαγές το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αρη. Ακόμη κι αν πρέπει να παίξουν και στα δύο ματς οι ίδιοι 11. Αν δεν αντέχουν δύο ή και τρία ματς σερί, τότε δεν αξίζουν να είναι παίκτες του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Παλιά, όταν οι παίκτες έμεναν στην ίδια ομάδα υποχρεωτικά επί 8 και επί 12 χρόνια, τους παροτρύναμε: “Αγαπάς τον ΠΑΟΚ; Απόδειξη”. Τώρα, που ελάχιστοι παραμένουν για 4-5 χρόνια, αρκεί μια παραλλαγή: “Σέβεστε τον ΠΑΟΚ; Απόδειξη”...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.