Τα λόγια τελειώσανε, στο γήπεδο θα κριθεί ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης17 Οκτωβρίου 2020

Ο,τι ήταν να ειπωθεί στον ΠΑΟΚ, ειπώθηκε. Αλλοι καλύφτηκαν από αυτά που άκουσαν από τον Ρέμπε, άλλοι όχι.

Οι κουβέντες τελειώσανε. Από δω και πέρα ο καθένας στον ΠΑΟΚ θα... μιλήσει με τα έργα του. Μόνο από αυτά θα κριθούν όλοι και από τίποτε άλλο.

Αν ο ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι ανταγωνιστικός στο γήπεδο, παίζει καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει, θα ξεχαστεί και ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο και ο Πέλκας και ο Λημνιός και οποιοσδήποτε άλλος.

Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αν η ομάδα προβληματίζει με την απόδοσή της, έχει κενά, της λείπει εμπειρία και οι προσωπικότητες από τα αποδυτήρια, οι εντάσεις θα μεγαλώνουν, η αμφισβήτηση, επίσης, η εσωστρέφεια θα είναι αναπόφευκτη.

Τα πράγματα είναι απλά: ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει αν είναι ικανός να υποστηρίξει ένα άλλο project από αυτά στα οποία μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Καλείται να αποδείξει αν μπορεί και να “χτίζει” την δυναμική του και να πείθει τον κόσμο του ότι αξίζει να περιμένει, γιατί αυτό που θα έρθει θα είναι πολύ πιο σπουδαίο και πολύ πιο μεγάλο απ' όσα έζησαν οι οπαδοί τα προηγούμενα χρόνια.

Είπαμε, όμως. Στο γήπεδο. Εκεί θα κριθούν όλα. Διότι, ο ΠΑΟΚ συνήθισε τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια στα... γούστα, πέρασε στους οπαδούς το μήνυμα ότι δεν έχουν λόγους να ανησυχούν και το μόνο που χρειάζεται είναι να μένουν ενωμένοι.

Ενωμένοι, όμως, με την ομάδα να πηγαίνει... τρένο. Θα μπορεί κι αυτή την σεζόν να υποστηρίξει ίδιες απαιτήσεις; Κι αν όχι η διαχείριση θα είναι τέτοια που να μην ανατραπούν ισορροπίες;

Αυτά τα ερωτηματικά θα συνοδεύουν τον ΠΑΟΚ από δω και πέρα. Αρχής γενομένης από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Εξάλλου, όλοι καταλαβαίνουν, νομίζω, ότι περιθώρια για απώλειες, αν και είμαστε μόλις στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν υπάρχουν.

Κι ακόμη περισσότερο όταν παίζεις με αντίπαλο ομάδα που είναι μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών σου, όπως καλή ώρα ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ αύριο...

Συνεπώς, είναι ένα κρίσιμο ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, από όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος... Αν νικήσει, παίρνει ώθηση που την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα το πρόβλημα είναι δεδομένο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.