Τα «λερωμένα και άπλυτα» (Σεμέδο) του λιμανιού και η εμετική προπαγάνδα του δαφνοστεφανωμένου

Δημήτρης Μπούζας19 Ιανουαρίου 2022

Η ένοχη υπουργική και εισαγγελική σιωπή σε όσα αρχικά και ανεπηρέαστα κατήγγειλε στα ΜΜΕ της πατρίδας του και τα οποία μετά από φυσιολογικά αναμενόμενα πιέσεις προσπάθησε να ανασκευάσει, αποτελούν ένα ακόμη «επεισόδιο» στα τόσα μυστηριώδη, ύποπτα και ανεξήγητα, που συμβαίνουν τακτικά στην αυλή του πρωτοπόρου.

Παρακολουθώντας την «πορεία» της σχέσης...«οργής και στοργής» (ότι θέλετε παίρνετε) Ολυμπιακού και Σεμέδο, είναι αλήθεια ότι νιώθεις άνετα και πολύ σίγουρος που και πως θα καταλήξει η κάθε «στιγμή» τους (καλή ή κακή), με συνηθέστερη τη δεύτερη περίπτωση. Το ίδιο αλήθεια είναι πως ο διαστροφικός «έρωτας τους» δεν θα σε αφήσει ποτέ να πλήξεις. Δεν χρειάζεται βέβαια να σας υπενθυμίσουμε ούτε το βαρύ βιογραφικό του αθλητή, αλλά ούτε και τις μεθόδους που συνήθως ακολουθεί ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, στις όποιες διαφορές και διεκδικήσεις του. 

Ωστόσο, αγνοώντας σκόπιμα τα δύο προηγούμενα με τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς (!) συγκάλυψης των δύο καταγγελιών σε βάρος του παίκτη, ο οποίος με τη βοήθεια των μεγαλοδικηγόρων του λιμανιού γλίτωσε ισάριθμες φορές την προφυλάκιση, μένουμε στο πρόσφατο και τελευταίο. Αφορά όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί τη σοβαρή καταγγελία του παίκτη στα ΜΜΕ της πατρίδας του, με την οποία αποκάλυπτε βιαιοπραγία με απόπειρα λιντσαρίσματος που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληξη του στο νοσοκομείο. 

Η συνέντευξη όπως ήταν επόμενο προκάλεσε κάποια αναταραχή, παρά το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να εξαφανιστεί από το σύστημα και από το σύνολο των ΜΜΕ (αλήθεια για ποια ΜΜΕ μιλάμε αφού όλα ελέγχονται από έναν και μόνο μιντιάρχη;). Βέβαια κάποιοι θαρραλέοι ανέδειξαν το θέμα και το διακίνησαν, προκαλώντας όπως ήταν επόμενο μια αμηχανία στους επιτελείς του δαφνοστεφανωμένου. Οι συγκεκριμένοι θαρραλέοι το τόλμησαν γιατί ήταν σίγουροι πως δεν κινδύνευαν από τις γνωστές συνηθισμένες έξωθεν παρεμβάσεις, αφού αναπαρήγαγαν ακριβώς το τι είπε ο Σεμέδο. Ο οποίος εν ολίγοις στην αυθεντική και πρώτη συνέντευξη του έδειχνε με το δάκτυλο συμμετοχή ανθρώπου του συλλόγου στην επίθεση που δέχθηκε. 

Ωστόσο δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να οργανώσουν οι ερυθρόλευκοι την αντίδραση τους. Έτσι, πολύ εύκολα όντας παίκτης ακόμη με συμβόλαιο του Ολυμπιακού και μένοντας δέσμιος στον Πειραιά ο Σεμέδο, ήταν επόμενο να υποκύψει και αυτογελοιοποιούμενος να ανασκευάσει, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του. Η μόνη δικαιολογία που έχει είναι ότι βρισκόταν σε εχθρικό περιβάλλον, αφού οι σχέσεις του στο λιμάνι ήταν τεταμένες και διαταραγμένες. Βέβαια η συγκεκριμένη ανασκευή των αρχικών δηλώσεων θυμίζει κάπως την μεθοδολογία με την οποία «εξαναγκάστηκαν»...οι δύο γυναίκες να αποσύρουν τις καταγγελίες σε βάρος του Πορτογάλου. 

Όμως αυτό δεν έχει και πολύ σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κι αυτό, γιατί η κοινή γνώμη έχει ήδη αντιληφθεί και χωρίς κόπο το τι συνέβη. Άλλωστε σε αυτό βοήθησε κατά κάποιο τρόπο και η ανακοίνωση της ΠΑΕ του λιμανιού, η οποία απαιτεί να συλληφθούν οι ένοχοι της απόπειρας! Με την ανακοίνωση τους αυτή οι ερυθρόλευκοι απευθύνονται στην ελληνική δικαιοσύνη... η οποία σημειωτέον έχει λύσει σε βάθος χρόνου όλα τα εγκλήματα που συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (εμπρησμοί - φούρνου Κωνσταντινέα και εξοχικού Μπίκα, απόπειρα λιντσαρίσματος Τζήλου, διαπομπεύσεις και επιθέσεις σε δημοσιογράφους, εκβιασμοί και απειλές σε οικογένειες παραγόντων και διαιτητών). 

Ζητούν μάλιστα να συλλάβει τους ενόχους. Αλήθεια ποιους; Αυτούς που κατήγγειλε στα ΜΜΕ τη πατρίδας του ή όλους εκείνους τους αόρατους που εμφανίστηκαν μέσα στην δεύτερη... αναγκαστική και απαλλακτική κατάθεση του; Το «γελοίο του πράγματος» συμπληρώνεται βέβαια με το ξεσάλωμα της εμετικής ερυθρόλευκης προπαγάνδας, η οποία επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, φέρνει και αναγάγει σε πρώτο θέμα το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ. Μία παράβαση κλασική και αδιαμφισβήτητη 100%. Ολοφάνερα διακατέχονται από κάποια ανησυχία. Άλλωστε το αν γίνει μία αγωνιστική και βαθμολογική εκτίμηση της κατάστασης σήμερα, βλέπουμε το χάλι τους αλλά και υπολογίζοντας τους βαθμούς που έκλεψαν με διαιτητές (ανάμεσα τους και ο Φωτιάς) μέχρι τώρα, η διαφορά με τον δεύτερο φετινό και μετριότατο ΠΑΟΚ, θα ήταν στήθος με στήθος. Για σκεφτείτε το!

ΥΓ: Φιλική συμβουλή σε έναν αξιόλογο νεότερό μου συνάδελφο. Να αλλάξει συμπεριφορά γιατί αδικεί τον εαυτό του. Ευρυμαθής και ευγενέστατος από τη φύση του, θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα στη δημοσιογραφία. Ανεξήγητη η ατολμία του (;) να αντιπαρατεθεί με το κατεστημένο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.