Τα λάθη… πληρώνονται

Γιώργος Στράντζαλης23 Μαρτίου 2022

Ενα λάθος το οποίο ο Αρης θα πληρώσει (και) δικαστικά αποδεικνύεται η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Έλληνας επιθετικός προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης για οικονομικούς λόγους και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Το λάθος στην προκειμένη περίπτωση αφορά στη μεταγραφή του, η οποία παρεμπιπτόντως εκείνη τη χρονική περίοδο είχε ακυρώσει την προφορική συμφωνία με τον Χερόνιμο Μπαράλες. 

 Μία περίοδο όπου ο Αρης έψαχνε εναγωνίως να βρει σέντερ φορ, με την προσδοκία ότι θα έλυνε το (τότε αλλά και τώρα) μόνιμο πρόβλημα της ομάδας στην επίθεση, ο Θόδωρος Καρυπίδης έκανε focus στην περίπτωση του 34χρονου επενδύοντας περισσότερο στο βιογραφικό και στο όνομα “Κώστας Μήτρογλου”, και όχι τόσο στην αγωνιστική του ετοιμότητα.

 Αυτή ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί, καθότι είχε έρθει στον Αρη όντας ανενεργός τους τελευταίους έξι-επτά μήνες. Η μεταγραφή του είναι γεγονός ότι προκάλεσε -αρχικά - ενθουσιασμό και καλλιέργησε προσδοκίες, αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι στην ομάδα, κυρίως εκείνος που επένδυσε πολλά χρήματα για τη μεταγραφή του. Ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ενάμιση χρόνο μετά, οι σχέσεις του Αρη με τον ποδοσφαιριστή οδηγούνται στα άκρα. Ο Μήτρογλου αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, μάζεψε μάλιστα τα πράγματά του από το προπονητικό κέντρο, και όποιες διαφορές τους (οικονομικής φύσεως, με την πλευρά του παίκτη να υποστηρίζει ότι του οφείλονται 650.000 ευρώ) θα λυθούν δικαστικά καθώς εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο να γίνουν υποχωρήσεις. Ιδίως από την πλευρά του Έλληνα φορ.


Οι προηγούμενες απόπειρες και η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

Ο Αρης προσπάθησε και τους προηγούμενους μήνες να βρει μια άκρη με τον Μήτρογλου, αλλά όλες οι απόπειρες έπεφταν στο κενό λόγω της στάσης του ποδοσφαιριστή στους διακανονισμούς που του πρότεινε η ΠΑΕ για να λυθεί συμβιβαστικά το συμβόλαιό του. 

Η ΠΑΕ θεωρεί ότι η συμπεριφορά του έμπειρου ποδοσφαιριστή ήταν αντιεπαγγελματική, στέκεται στη φυσική, αγωνιστική και κυρίως σωματική κατάστασή του η οποία δεν του επέτρεπε το τελευταίο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην καθημερινότητα της ομάδας. Από αυτήν απείχε ούτως ή άλλως καιρό, είτε λόγω τραυματισμών είτε επειδή ούτε ο ίδιος έκανε προσπάθεια επανένταξης στο σύνολο.

Οκτώ μήνες πριν η τελευταία συμμετοχή του

Ενδεικτικό της αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης του Μήτρογλου είναι το γεγονός ότι η τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα του Αρη ήταν στις 22 Ιουλίου 2021, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με την Αστάνα, στο Καζακστάν. Τότε τραυματίστηκε και δεν έπαιξε ξανά. 

Με εξαίρεση την παρουσία του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, όπου διαφαινόταν μία προσπάθεια από πλευράς του να επανέλθει, ουδέποτε έπεισε για την ετοιμότητά του και τον επιπλέον χρόνο συμμετοχής που ζητούσε και πίστευε ότι έπρεπε να έχει στην ομάδα. Ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος κατηγορήθηκε όσο κανείς για τον παραγκωνισμό του, λόγω των σχέσεων τους, οι οποίες είναι γεγονός ότι έφτασαν… στα άκρα, δεν έβαλε ποτέ το πείσμα του πάνω από την ομάδα. Εβλεπε όμως ότι δεν μπορούσε να του προσφέρει κάποια λύση αγωνιστικά.


Η τελευταία προσπάθεια

Με την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του Αρη καλλιεργήθηκε και η εντύπωση μιας δεύτερης ευκαιρίας στον Μήτρογλου. Ο Χερμάν Μπούργος γνώριζε τον Έλληνας επιθετικό, το βιογραφικό του και τα κατορθώματά του στο παρελθόν, αλλά (και αυτή) η προσπάθεια για την επανένταξή του στο σύνολο αποδείχθηκε άκαρπη. Ο Αργεντινός έδειξε την πρόθεση να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Μέχρι και για το ενδεχόμενο παραμονής του την επόμενη χρονιά (σσ με πολύ μικρότερο συμβόλαιο ασφαλώς) συζήτησαν, αλλά γρήγορα διαπιστώθηκε πως στο μυαλό του ποδοσφαιριστή δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Ηταν ήδη προς την έξοδο. Επί της ουσίας δεν έδειχνε να έχει τη διάθεση επιστροφής σε μια ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Ετσι, η παρουσία τού Μήτρογλου στον Αρη ολοκληρώνεται με μόλις 11 συμμετοχές και δύο γκολ σε διάστημα 1,5 έτους και με ανοιχτές πλέον διαφορές στα δικαστήρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.