Ένας ΠΑΟΚ που θα αποφύγει τα λάθη, θα βρει τρόπο να σκοράρει

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Απριλίου 2022

Δύναμη, ταχύτητα, δεξιοτεχνία, αυτοματισμοί, ευστοχία. Αυτά είναι να τα βασικά στοιχεία που διακρίνουν τις μεγάλες ομάδες. 

Τα έχει, έτσι κι αλλιώς, η Μαρσέιγ και το έδειξε και χθες, δεν τα έχει στο βαθμό που απαιτεί το υψηλό επίπεδο ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι μόνο δεν συνετρίβη όπως φοβηθήκαμε με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά κατάφερε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την πρόκριση χάρη στο ωραίο γκολ του Ελ Καντουρί.

Το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αν τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ δεν έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες της Μαρσέιγ να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Και αν... υπήρχε VAR. Διότι αν υπήρχε δεν θα “μετρούσε” ποτέ το πρώτο γκολ.

Το πρώτο αυτό γκολ, του Ζέρσον, θα μπορούσε να αποτραπεί αν ο Βιειρίνια έδιωχνε μακριά την μπάλα, αν βρισκόταν κάποιος να μαρκάρει τον σκόρερ για να μη σουτάρει και αν ο βοηθός ήταν πιο προσεκτικός και οξυδερκής. 

Το δεύτερο γκολ, του Παγέτ, δεν θα μπορούσε να το αποφύγει ούτε ο κορυφαίος γκολκίπερ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν θα ερχόταν όμως ποτέ αν ο Ινγκασον δεν έκανε δώρο στη Μαρσέιγ το κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου πήγε η μπάλα στον σκόρερ.

Η Μαρσέιγ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, στις οποίες απέτρεψαν το γκολ ο Πασχαλάκης και ο Κρέσπο, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης. Τσιγγάρας, Κούρτιτς και Αουγκούστο περιορίστηκαν στο να περιφέρουν φλύαρα την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς και ο Μπίσεσβαρ δεν υπήρχαν επιθετικά, ο Ακπομ πάλευε μόνος μπροστά αλλά πάντα με την πλάτη στην εστία, ο Λύρατζης δεν πήρε πάρα μόνο μία πάσα σωστή για να επιχειρήσει προώθηση και σέντρα, ενώ ο Βιειρίνια έμεινε κι αυτός σε ρηχά νερά στον δημιουργικό τομέα. Υπ' αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατο να σκοράρει ο ΠΑΟΚ και έμενε να δούμε πώς θα κυλήσει το δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο, λοιπόν, άρχισε ιδανικά. Με το έξυπνο κλέψιμο του Αουγκούστο, τη φοβερή πάσα του Ζίβκοβιτς και το καταπληκτικό σουτ του Ελ Καντουρί, που “έγραψε” το 2-1. Η εικόνα άλλαξε αμέσως για τα επόμενα 15 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε με αξιώσεις, ζήτησε το δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει αν ο Ακπομ δεν σούταρε άουτ στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ. Ηταν η μοναδική ευκαιρία σε όλο το ματς, εκτός από το γκολ, αλλά ήταν σπουδαία ευκαιρία να γίνει το 2-2 και να φύγει ο ΠΑΟΚ αήττητος από το Βελοντρόμ.

Η συνέχεια, μέχρι το τέλος του αγώνα, βρήκε τη Μαρσέιγ να προσπαθεί να διευρύνει τη νίκη της, χωρίς όμως να μπορεί να φορτσάρει όπως στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε, πάντως, να δημιουργήσει άλλες τέσσερις καλές ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε Πασχαλάκη, που αντέδρασε σωτήρια στις τρεις από αυτές.

Τώρα, όλα γίνονται στη ρεβάνς, με δεδομένες και τις απουσίες, λόγω καρτών, με τις οποίες θα έρθει στην Τούμπα η Μαρσέιγ. Ενας ΠΑΟΚ που θα αποφύγει τα λάθη και θα βρει τρόπο να σκοράρει θα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Αρκεί να γίνει το 1-0 και βλέπουμε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.