Τα κουρασμένα παλικάρια και η διαχείριση των αγώνων

Βασίλης Μάστορας27 Απριλίου 2021

Λογικό είναι ότι όσο πλησιάζει το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι παίκτες των ομάδων να μην έχουν τις ίδιες αντοχές με αυτές που είχαν, ακόμη και μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Οι υποχρεώσεις όμως υπάρχουν και μάλιστα σε επίπεδο των πλέι οφ κρίνονται πολλά στους επόμενους τέσσερις αγώνες. Σ’ ένα διάστημα μάλιστα που μετά το Πάσχα θα γίνονται αγώνες κάθε τρεις ημέρες.

Η αγωνιστική αρρυθμία είναι έντονη πλέον σ’ όλες τις ομάδες, πλην του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν το περισσότερο ολοκληρωμένο ρόστερ που βοήθησε τον προπονητή τους να κάνει ικανοποιητικό ροτέισον σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς αυτό να βγάλει την ομάδα από το βηματισμό της. Απόδειξη και προχθεσινός αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ. Βγήκαν Χασάν, Φορτούνης, Μπουχαλάκης και Μπήκαν Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Εμβιλά. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που ακολουθούν δεν έχουν την ίδια πολυτέλεια. Μπορεί να έχουν, πέραν των 11 που αρχίζουν συνήθως τους αγώνες, έναν αριθμό ικανών ποδοσφαιριστών, αλλά δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους βασικούς. Αποτέλεσμα; Οταν χρειάζεται να κάνουν ροτέισον υπάρχουν στιγμές που το πληρώνουν με απώλειες βαθμών.

Σε τούτη τη χρονική περίοδο είναι άδικο να υπάρχει η απαίτηση από τους παίκτες των ομάδων να κάνουν σπουδαία πράγματα μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Σε μία χρονιά μάλιστα που η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα που οι παίκτες ήταν σε lockdown. Aρα έπρεπε να έχουν μία διαφορετική προσαρμογή σε βιολογικό επίπεδο.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να… επιβιώσουν και να κυνηγήσουν τον στόχο τους. Πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πλέον. Οπότε η μόνη λύση είναι η διαχείριση των δυνάμεων, αλλά κυρίως της ροής των αγώνων. Γιατί πλέον ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όταν η κούραση δημιουργεί προβλήματα και στην πνευματική ετοιμότητα των παικτών. Ο λόγος που γίνονται ευκολότερα λάθη. Και αυτά περισσεύουν στα πλέι οφ. Το αυτογκόλ του Ροζ στην Τρίπολη και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ αποτελούν μία καλή απόδειξη.

FOCUS

Ερώτηση κρίσεως: Μπορεί κάποιος από τους επιστήμονες ή το πολιτικό προσωπικό της χώρας να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η περιφορά του Επιταφίου ή η λειτουργία της Ανάστασης σε εξωτερικό χώρο, με τους παρευρισκόμενους πιστούς να φορούν μάσκες εγκυμονεί κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού;



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.