Τα κέρδη από την πρόσληψη Μπούργος και οι κανόνες για την απόδοση του deal

Βασίλης Μάστορας19 Φεβρουαρίου 2022

Δύο κινήσεις οι οποίες απέφεραν άμεσα κέρδη στον Αρη είναι η απομάκρυνση τού Μάντζιου και η πρόσληψη του Μπούργος. Η πρώτη κίνηση έβαλε τελεία και παύλα στην παρατεταμένη γκρίνια των φίλων του Αρη, οι οποίοι έβλεπαν ότι η ομάδα ήταν εγκλωβισμένη αγωνιστικά με τον Ελληνα προπονητή στον πάγκο. Οπότε η απομάκρυνση του απομάκρυνε την εσωστρέφεια και πλέον το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό στα social media. Η πρόσληψη του Χερμάν Μπούργος έχει αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και έχει επαναφέρει την αισιοδοξία στους φίλους του Αρη. Εκεί όπου είχε ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος συζήτησης για «τη χαμένη χρονιά», πλέον όλοι κάνουν όνειρα για την επόμενη μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανένας προπονητής, αλλά η συνεργασία των «κίτρινων» με τον Μπούργος αποτελεί σε πρώτο χρόνο μία τεράστια επικοινωνιακή κίνηση από την πλευρά Καρυπίδη. Ο κόσμος του Αρη στο άκουσμα της είδησης πήρε βαθιές ανάσες αισιοδοξίας γιατί στηρίζει πολλά στον νέο προπονητή.

Μπορεί ο Μπούργος να έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τον Μάντζιο και μάλιστα η εμπειρία αυτή να αποκτήθηκε δουλεύοντας σ’ ένα ποιοτικό Πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μαγικές ικανότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν στέριωσε στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Εχει όμως την εμπειρία να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του Αρη. Αρκεί να του «δοθούν» οι εξουσίες εκείνες που απαιτούνται ώστε να είναι το απόλυτο αφεντικό του Αρη. Ο Μάντζιος πλήρωσε την… «αφωνία» του στις μεταγραφές, με αποτέλεσμα να έχει «χτιστεί» το ρόστερ άναρχα και με κριτήριο, σε ορισμένες μεταγραφές, την αίσθηση που θα κάνουν στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αρης δεν έχει κλασικό φορ και έχει σε αδράνεια παίκτες με «βαριά» συμβόλαια όπως ο Μήτρογλου και ο Nτουάρτε ή με μικρή προσφορά σε σχέση με τα μηδενικά στο συμβόλαιο τους όπως ο Καμαρά και ο Ντιαγέ.

Αρα το πρώτο ζήτημα που μπαίνει είναι ο Μπούργος να είναι αυτός που θα καταστρώσει το πλάνο τού νέου Αρη και η διοίκηση να το υλοποιήσει, έχοντας όμως βάλει και δικλείδες ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν στους στόχους, τη φιλοσοφία και το μπάτζετ. Διαφορετικά μπορεί να «καεί» και ο Μπούργος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.