Τα κατεβασμένα ρολά ο κανόνας του φετινού Άρη

Γιώργος Πετρίδης03 Δεκεμβρίου 2020

Είναι ξεκάθαρο ότι το βασικό συστατικό της εντυπωσιακής πορείας του Άρη στο φετινό Πρωτάθλημα, είναι η αμυντική λειτουργία του. Μέσα από αυτήν μπήκαν οι βάσεις και της χθεσινής νίκης επί της ΑΕΛ.

Για τους «κιτρινόμαυρους» αυτό ήταν το έκτο μηδενικό παθητικό στα εννιά παιχνίδια τους και με αυτήν την επίδοση έφτασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από τις δύο ομάδες που μοιράζονται και την κορυφή της βαθμολογίας, οι επόμενες στη σχετική λίστα είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έχοντας από τέσσερα μηδενικά παθητικά στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης απέχει ήδη δύο αγώνες με αυτήν την επίδοση, από εκείνη που είχε πέρσι στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου (8).

Διπλό από ημίχρονο

Ο Άρης έκανε το 4/4 μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και είναι χαρακτηριστικό ότι και στα τέσσερα παιχνίδια ήταν μπροστά στο σκορ από το ημίχρονο. Η διαφορά ήταν ότι στα ματς με Βόλο, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό διατηρήθηκε ως το τέλος το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους (0-1). Το δεύτερο γκολ του Μάνου και εκείνου του Σίλβα στις καθυστερήσεις, ήταν τα πρώτα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο των εκτός έδρας αγώνων των «κιτρινόμαυρων».

Το χθεσινό διπλό ήρθε μέσα από 10 τελικές προσπάθειες, με τις τρεις να σημειώνονται στον «αέρα». Ο Άρης είχε δύο τελικές με κεφαλιά στα τρία προηγούμενα, εκτός έδρας παιχνίδια του. Οι τρεις τελικές προσπάθειες με κεφαλιά αποτελούν συνολικά ρεκόρ περιόδου αφού οι «κιτρινόμαυροι» είχαν από δύο στα εντός έδρας ματς με τη Λαμία και τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΛ τελείωσε το ματς με εννιά τελικές προσπάθειες και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση από αντίπαλο του Άρη, αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και ο Παναθηναϊκός.

Το δεύτερο γκολ του Μάνου είναι το πρώτο του Άρη στο δεκάλεπτο 71'-80' και εκείνο του Σίλβα το πρώτο του στις καθυστερήσεις των αγώνων του. Το μοναδικό δεκάλεπτο των εννιά αγώνων στους οποίους δεν βρήκε δίχτυα, ήταν το πρώτο (1'-10').

Αμυντικά ο Άρης έκανε πέντε αποκρούσεις και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση του αφού τόσες είχε και κόντρα στον Παναιτωλικό ενώ ρεκόρ περιόδου αποτελούν τα 22 φάουλ που καταγράφηκαν στη στατιστική του, καθώς είχε από 18 στα ματς με ΠΑΣ και Απόλλωνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.