Τα Ισραηλινά όπλα που εξετάζει να αποκτήσει η Ελλάδα

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2021

Η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ προχωρά και ενισχύεται σημαντικά, καθώς πέραν των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Heron που νοίκιασε για τρία χρόνια η Ελλάδα, τον Απρίλιο αναμένονται τα τα UAVs στη Σκύρο, με Έλληνες χείριστες να εκπαιδεύονται ήδη στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό επενδυτικό σχήμα που έδωσε την πρώτη δόση για την αγορά της ΕΛΒΟ αναμένεται να έχει στην κατοχή του στα τέλη του μήνα, ένα τεθωρακισμένο όχημα για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Για τα επόμενα 20 χρόνια η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems θα εκπαιδεύει τους Ικάρους, ενώ θα φέρει και καινούργια εκπαιδευτικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα παρωχημένα Τ-2. Παράλληλα το Ισραήλ έχει δώσει προσφορά στις ένοπλες δυνάμεις για το όπλο που θα αντικαταστήσει το θρυλικό G-3 μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Στο ελληνικό οπλοστάσιο προστίθενται επίσης οι τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες Rampage για την Πολεμική Αεροπορία, ένα φθηνό όπλο με μεγάλα πλεονεκτήματα και οι πύραυλοι Spike, ένα αντιπυραυλικό σύστημα που αναμένεται να εγκατασταθεί τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά και μπορεί να επιφέρει πλήγματα σε βάθος 30 χιλιομέτρων και από ελικόπτερα και εποχούμενοι. Τέλος, το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας Iron Dome είναι στο «μικροσκόπιο» των ενόπλων δυνάμεων, ενώ μπορεί να πλήξει πυραύλους S-400.

Πηγή: www.skai.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.