Τα ισχύοντα για όλους… Ισχύουν και γι’ αυτόν!

Αρις Νικολάκης20 Ιουνίου 2020

Γίνεται πολύς, πάρα πολύς λόγος για τον Αμπέλ Φερέιρα. Θα μείνει; Θα φύγει; Τι θα γίνει; Κι εμείς απορούμε: Τι είναι αυτό ή… Τι είναι αυτά που κάνουν την περίπτωση του Πορτογάλου προπονητή διαφορετική από κάθε προπονητή; Και όλοι ψάχνονται!

Είναι κλασσική παράδοση βλέπετε, για κάθε προπονητή κάθε ομάδας – όταν αυτή αποτύχει στους στόχους της – να τεθεί θέμα παραμονής ή αποχώρησης του. Όταν κι εφ’ όσον αποτύχει.

Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα… Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα; Εντάξει. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Τούτο επειδή το λέμε αλλά δεν εννοείται κιόλας πως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι του Πορτογάλου προπονητή. Έτσι; Τέλος πάντων. Για την οικονομία της συζήτησης το λέμε … Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα μετρά ήδη δυο αποτυχίες. Η μία αφορά τον αποκλεισμό από τις 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Κι η άλλη το «νοκ άουτ» από την διεκδίκηση του τίτλου. Διεκδικεί πλέον, μόνον δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος και Κύπελλο. Ήτοι, είναι ακόμη σε διαδικασία κρίσης για να τεθεί θέμα παραμονής η αποχώρησης του.

Δίχως φυσικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση να χαρακτηρισθεί πετυχημένος ο Αμπέλ Φερέιρα με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του Κυπέλλου. Σαφές. Μπορεί όμως, να χαρακτηρισθεί αποτυχημένος με αυτές τις πιθανές κατακτήσεις;

Εδώ σας θέλουμε…

Για να μην μακρηγορούμε. Κάθε προπονητή κάθε ομάδας η πορεία του είναι σαφής. Εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη … Ο προπονητής του οφείλει, να γνωρίζει το … Μη μέλλον του. Τόσο απλά. Εάν ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με σερί νικών δεν υπάρχει λόγος, να ανησυχεί ο προπονητής του. Κι οφείλει να γνωρίζει το μέλλον του. Τόσο απλά…

Ο Αμπέλ Φερέιρα μέχρι σήμερα δεν είναι πετυχημένος στον ΠΑΟΚ. Αν κι όλα εφέτος ήταν εναντίον του – τόσες αναποδιές σε μία αγωνιστική περίοδο δεν θυμόμαστε ξανά – ήταν εναντίον του κι ο κακός του εαυτός!

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος όμως, δεν τελειώνει σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν πρέπει, να προτρέχουν – ότι το πράττουν - σε ό,τι αφορά το μέλλον του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ. Και δεν ωφελεί τον ΠΑΟΚ, να προτρέχουν. Το παρόν είναι το θέμα. Και το παρόν είναι ο ΟΦΗ!

Κι ως ορίζει η κλασσική παράδοση… Ο άγραφος νόμος για τους προπονητές… Κερδίζει η ομάδα; Συνεχίζει ο προπονητής. Δεν κερδίζει η ομάδα; Δεν συνεχίζει. Αυτός είναι ο κανόνας. Ως κανόνας βέβαια, έχει και τις εξαιρέσεις του.

Με λίγα λόγια; Τα ισχύοντα για όλους… Ισχύουν και για τον Αμπέλ Φερέιρα.

Να μην σπεύδουμε λοιπόν, να προδικάσουμε… Προβλέποντας τις εξελίξεις, το μέλλον του Πορτογάλου προπονητή στον ΠΑΟΚ. Κι επιμένουμε: επί του παρόντος δεν κρίνεται επιτυχημένος. Επί του μέλλοντος; Ο (λίγος) χρόνος θα δείξει.

ΥΓ 1: «Όσο υπάρχουν Μακεδόνες (ΣΣ: ;) που περπατούν σε αυτή τη χώρα και άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική (ΣΣ: ;) γλώσσα θα υπάρχει. Όσο υπάρχει μακεδονική (ΣΣ: ;) γλώσσα, οι Μακεδόνες (ΣΣ: ;) θα υπάρχουν». Υπογραφή: Ζόραν Ζάετς.

ΥΓ 2 : Φυσικά και δεν κοιμόμαστε. Για να μην ξεχνιόμαστε…

ΥΓ 3: Πανηγυρίζουν ανερυθρίαστα στην τέως (συγ)Κυβέρνηση για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η Ελλάδα αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα! Αυτό είναι το κακό. Ποιο είναι το χειρότερο; Σιωπούν στη νυν Κυβέρνηση!

ΥΓ 4: Γνωρίζουν στην Αθήνα πως στη Σόφια απειλούν με βέτο τα Σκόπια (για ένταξη στην ΕΕ) εάν κι εφ’ όσον επιμένουν στη «μακεδονική» τους γλώσσα; Τους λέει κάτι… Οτιδήποτε εάν τούς λέει το συγκεκριμένο γεγονός;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.