Άρης: Τα έκανε όλα ο Φακούντο!

Γιώργος Στράντζαλης21 Οκτωβρίου 2021

Η απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ειδικά σε αυτό με τον Απόλλωνα, ήταν αισθητή και φανέρωσε το κενό που υπάρχει στο ρόστερ του Αρη στη θέση του επιτελικού μέσου, καθώς ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να το καλύψει με λύσεις εκ των έσω (βλ. Ντιαγέ).

Η επιστροφή του Αργεντινού, στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, συνοδεύτηκε με νίκη στην οποία ασφαλώς έχει μεγάλη συμβολή. Ο Φακούντο τα έκανε (σχεδόν) όλα. Έτρεξε, πίεσε, μοίρασε παιχνίδι, κράτησε μπάλα, άνοιξε χώρους. Κι αν η μπάλα του έκανε του χατήρι στην πρώτη φάση του αγώνα, με την πανέμορφη κίνηση που κάνει και την εν κινήσει κεφαλιά που πήρε, τότε θα ήταν η “δική του” νίκη.

Ηταν από τους πιο επιδραστικούς παίκτες καθώς από τα πόδια του πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του Αρη. Αυτό καταδεικνύουν και οι αριθμοί του. Ειδικά τα χιλιόμετρα που διήνυσε σε 92 αγωνιστικά λεπτά φανερώνουν ότι ήταν.. παντού στο γήπεδο. Για την ακρίβεια το ειδικό GPS που φορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές (και) στους αγώνες έγραψε ότι ο Μπερτόγλιο έτρεξε 12.474 μέτρα, ήτοι σχεδόν 13 χιλιόμετρα.

Ο… ακούραστος Αργεντινός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο τελικές προσπάθειες, δύο κερδισμένα φάουλ, πέντε σωστές μεταβιβάσεις και 10 λάθη. Τα περισσότερα μεν, δείχνει όμως ότι πήρε πρωτοβουλίες και είχε την μπάλα στα πόδια του. Εφόσον βρει την απαραίτητη σταθερότητα στο παιχνίδι του και αποκτήσει ρυθμό, δεδομένα η επιστροφή του μπορεί να συμβάλλει στη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.