Τα δύσκολα στη Λαμία!

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Για όσους νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει αύριο να κάνει ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στη Λαμία, τονίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Δεν είναι μόνο ο λόγος του εκτός έδρας παιχνιδιού. Στον αυριανό ημιτελικό συγκεντρώνονται ένα σωρό μικρές λεπτομέρειες οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα δυσχεράνουν τόσο το έργο του προπονητή όσο και αυτό των ποδοσφαιριστών.

Κατ’ αρχήν ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει με πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν έχει εναλλακτικές λύσεις ούτε και την πολυτέλεια να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει του αγώνα στην Τρίπολη την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορεί να μην είδαμε σημάδια κόπωσης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά να είστε βέβαιοι ότι αυτά εκδηλώνονται και μέσω τραυματισμών ή ενοχλήσεων όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Κουλιεράκη. Είναι επίσης βέβαιο ότι αρκετοί από τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν για πολύ καιρό τους παίκτες οφείλονται στα συνεχή παιχνίδια. Παρενθετικά να αναφέρουμε ότι θα επιθυμούσαμε μια ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση Κούρτιτς. 

«Οι ενοχλήσεις στο γόνατο» είναι κάτι αόριστο δεν αναφέρουν αν είναι μυϊκό, θλαστικό ή τραυματισμός συνδέσμου και δεν έχουμε ακούσει για πλάνο επιστροφής. Η λειψανδρία στον ΠΑΟΚ επιβάλλει σε αρκετά παιχνίδια την ολιγόλεπτη έστω συμμετοχή του διεθνή παίκτη. Δε μπορεί να λείπει τόσους μήνες και κανείς να μη λέει πότε θα επιστρέψει. Δεύτερον: ο κακός αγωνιστικός χώρος αλλά και η θέληση της Λαμίας να πετύχει κάτι σημαντικό στη φετινή χρονιά μιας και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. 

Ο Λουτσέσκου θα ήθελε σαφώς να έχει ένα εύκολο απόγευμα με γρήγορα τέρματα προκειμένου να κοντρολάρει το παιχνίδι αλλά και να έχει έναν δεύτερο διαδικαστικό ημιτελικό την στιγμή που ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αλληλοσφάζονται! Τελευταίος και σπουδαιότερος είναι ο παράγοντας του κινήτρου και της ψυχολογικής έντασης. Σαφέστατα και η πρόκριση στον τελικό από μόνη της είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Όμως οι ποδοσφαιριστές από τα συνεχή απαιτητικά παιχνίδια έχουν κορεστεί και ένας αντίπαλος όπως η Λαμία δεν θα φέρει εφησυχασμό αλλά μπορεί να παρουσιάσει μια έλλειψη ενέργειας. Ο Λουτσέσκου θέλει να διατηρεί τους παίκτες του σε εγρήγορση αλλά όσο λιγότερες λύσεις διαθέτει τόσο δυσκολότερο είναι. 

Συμπερασματικά αύριο ο ΠΑΟΚ δε νομίζουμε ότι μπορεί να πάρει το ματς με αγωνιστικότητα και πίεση. Θα στηριχτεί στην ποιότητα. Ελπίζουμε να φτάνει διότι αγγίζουμε το αγωνιστικό σημείο όπου το βάθος στον πάγκο κάνει τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υπέρβαση σωματικών και πνευματικών δυνάμεων για να το πετύχει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.