Τα... δύο πρόσωπα των οπαδών της Μπεσίκτας

Metrosport Team17 Αυγούστου 2020

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα. 

Υπάρχουν αυτοί που χαρακτηρίζονται εθνικιστές και οι Carsi, που έχουν ως σήμα τους το «Α» της αναρχίας και δηλώνουν ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Έχουν βρεθεί, μάλιστα, στο στόχαστρο του Ερντογάν, σε διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ!  

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Λίγο η κλήρωση για τα προκριματικά του Champions League με τον ΠΑΟΚ και λίγο το μεταγραφικό σενάριο που θέλει τον Μάριο Μπαλοτέλι να βρίσκεται στο στόχαστρο της τουρκικής ομάδας, έφερε στο προσκήνιο το κομμάτι οπαδών, που κάτω από ανάρτηση του Δικεφάλου στα επίσημα social media της ομάδας, μετά την κλήρωση, έγραψαν δεκάδες σχόλια με εθνικιστικό περιεχόμενο.  

Πολλοί, λοιπόν, θεώρησαν πως ο πυρήνας των οπαδών της Μπεσίκτας πολιτικά αγγίζει τον ακραίο εθνικισμό. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει, καθώς υπερισχύουν οι Carsi, οι οποίοι τάχθηκαν, άλλωστε, υπέρ της απόκτησης του Μάριο Μπαλοτέλι, με μηνύματα προς τον ίδιο του τύπου «εδώ δεν θα νιώσεις ποτέ τον ρατσισμό, εδώ είμαστε οι Carsi».  

Σίγουρα σε καμία κερκίδα στον κόσμο δεν υπάρχει... ιδεολογική ομοιογένεια, αλλά αυτό στις τάξεις της Μπεσίκτας είναι ακόμη πιο έντονο, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος με μία απλή «βόλτα» στο διαδίκτυο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.