Τα (δύο) κουμπιά της... εκτόξευσης

Μάνος Χατζάκης12 Δεκεμβρίου 2020

Στην... πρίζα βρίσκεται σύσσωμος ο Αρης, παραμονή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης”. Ο Ακης Μάντζιος, εκτός απροόπτου, θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και περιμένει να δει εντός γηπέδου το μάξιμουμ της απόδοσής του. Από δύο εξ' αυτών, όμως, θέλει το κάτι... παραπάνω. Αναφερόμαστε στους Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία.


Ο Πορτογάλος είναι από τους λόγους, που φέτος οι “κιτρινόμαυροι” πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού. Tέσσερα γκολ, δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι είναι η... προφανής συνεισφορά του Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος περνά μίνι κάμψη στην απόδοσή του, βάσει της εικόνας στα τρία τελευταία παιχνίδια (Ολυμπιακό, Λάρισα, Ατρόμητο). Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται και στα ντέρμπι, γι' αυτό ο Μάντζιος ευελπιστεί στην... επανεμφάνιση του γνωστού αρτίστα, Γκάμα.

Εκτό του Ιβηρα μέσου, ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” θέλει να δει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και τον Αργεντινό, ο οποίος -μέχρι σήμερα- ελάχιστα θυμίζει τον -προ διετίας- Ματέο. Από την αρχή της χρονιάς, ο Γκαρσία ψάχνει μία πειστική εμφάνιση και, ίσως, ήρθε η στιγμή να την πραγματοποιήσει. Οι πτέρυγες του Αρη αποτελούν δύναμη πυρός και από εκεί οι “κιτρινόμαυροι” αντλούν σημαντικό μέρος της δυναμικής τους. Εφόσον, τα δύο “Γκ” βρουν ρυθμό, τότε η αγωνιστική εκτόξευση αύριο το βράδυ θα μοιάζει με... άχαστο σημείο.

Προσοχή στις αλληλοκαλύψεις

Ο Ακης Μάντζιος καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχε αρκετά τετ-α-τετ με το σύνολο των ποδοσφαιριστών του, θέλοντας να τους κρατήσει σε εγρήγορση και να τους αναλύσει ατομικά τις σκέψεις του, όσον αφορά τον τομέα ευθύνης τους. Μεταξύ άλλων, ο 51χρονος τεχνικός επέστησε την προσοχή στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, όπως και στην αριστερή πτέρυγα του “δικεφάλου”, την οποία θεωρεί επικίνδυνη. Παράλληλα, τόνισε στους παίκτες του τη σημασία της αλληλοκάλυψης, προκειμένου να μη δημιουργούνται κενοί χώροι στον αντίπαλο και εκτίθενται μεμονωμένα “κιτρινόμαυροι” ποδοσφαιριστές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.