Τα δύο «κλειδιά» για τον ΠΑΟΚ και το πολύ κρίσιμο στοίχημα

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Απριλίου 2021

Αγαπητή Μetrosport

Καλή επιθετική ανάπτυξη και όχι... σαχλαμάρες στην άμυνα. Αυτά είναι τα δύο “κλειδιά” για τον φετινό ΠΑΟΚ. Οταν χρησιμοποιεί και τα δύο κερδίζει. Οταν χρησιμοποιεί μόνο το ένα, συνήθως χάνει. Και όταν δεν χρησιμοποιεί κανένα, χάνει πάντα.

Πολλοί βαθμοί χάθηκαν γιατί αμυντικά ήγαν αλάνθαστος, αλλά επιθετικά ανύπαρκτος. Πολλοί βαθμοί επίσης χάθηκαν γιατί επιθετικά πήγε μια χαρά, αλλά η άμυνα βρήκε ένα σωρό παράδοξους τρόπους για να δεχτεί το γκολ του αντιπάλου. Οπως, βέβαια, χάθηκαν βαθμοί γιατί τίποτε δεν λειτούργησε σωστά.

Αυτά ακριβώς τα δύο “κλειδιά” είναι απαραίτητα ιδιαίτερα στο σημερινό ματς. Απέναντι σε μια ομάδα με περίφημη αμυντική λειτουργία, η επίθεση του ΠΑΟΚ πρέπει να φτάσει σε υψηλά στάνταρ. Το ίδιο και η άμυνα, όμως, γιατί ο Αρης δεν σκοράρει εύκολα, αλλά συνήθως του αρκεί ένα γκολ για να πάρει τη νίκη. Ποιο, όμως, είναι το... “κλειδί” για να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα “κλειδιά”; Οι μέσοι...

Οι μέσοι είναι που συμβάλλουν σημαντικά στην αμυντική λειτουργία, οι μέσοι συμβάλλουν κατά πολύ και στην επιθετική λειτουργία. Από καταβολής του ποδοσφαίρου είναι οι πιο κομβικοί παίκτες για κάθε ομάδα. Από αυτούς εξαρτάται ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό, η έκβαση των αγώνων. Γι' αυτό μια ζωή ακούμε το γνωστό (και εύστοχο) “η Τάδε ομάδα πήρε το παιχνίδι γιατί κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη του κέντρου”.

Να, λοιπόν, ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς. Να επιβληθούν οι δικοί του χαφ απέναντι στους εξαιρετικούς χαφ του Αρη, που αποτελούν τους κορυφαίους της φετινής καλής πορείας του. Χαφ έξυπνους, ταχείς, δεξιοτέχνες και, ταυτόχρονα, δυναμικούς. Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Ουάρντα και όποιοι άλλοι αγωνιστούν έχουν πάρα πολλή δουλειά να κάνουν και η δική τους απόδοση θα αποτελέσει βαρόμετρο για την τύχη του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Προφανώς θα χρειαστεί όλοι ανεξαίρετα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί ακόμη και ένα προσωπικό λάθος μπορεί να προδώσει όλη την ομάδα, όσο καλή απόδοση και να έχει, προφανώς ο κάθε παίκτης πρέπει να παίξει άριστα τον ρόλο του, αλλά αν οι μέσοι του ΠΑΟΚ αποδείξουν στην πράξη ότι είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, η ομάδα θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει νικήτρια από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Και οφείλει να το κάνει, γιατί, τα τελευταία χρόνια, έχει σχεδόν... ξεχάσει πώς να κερδίζει τον Αρη, είτε εντός είτε εκτός έδρας.

ΥΓ. Ο μόλις 28 ετών Γάλλος διαιτητής που κάλεσε ο Κλάτενμπεργκ για τον σημερινό αγώνα μπορεί να κάνει μια άριστη διαιτησία. Θα φανεί στο γήπεδο. Η επιλογή, όμως, του διορισμένου από τους “επιτρόπους” αρχιδιαιτητή είναι προκλητική. Είναι άπειρος, είναι από τη Β' κατηγορία της ΟΥΕΦΑ και έχει σφυρίξει μόνο σε ένα ματς ευρωπαικών διασυλλογικών διοργανώσεων. Λες και το κάνει επίτηδες ο Κλάτενμπεργκ. Λες και ηδονίζεται ο Αγγλος να μας δείχνει συνεχώς σαδιστικά ότι μας θεωρεί Μπανανία...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.