Τα δύο «αλλά» της κορυφής για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης19 Οκτωβρίου 2020

Ναι μεν ο Αρης ήταν για 5η συνεχόμενη αγωνιστική ουσιαστικός και πήρε αποτέλεσμα διατηρώντας τη θέση του στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, αλλά τα “κενά” σημεία που παρουσιάζει δεν περνούν απαρατήρητα. Ο Άκης Μάντζιος, μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, δίχως πρόθεση υπεκφυγής εστίασε στο δεύτερο ημίχρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μου άρεσε το τελείωμα του αγώνα”. Ο προβληματισμός του αφορά συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, όπως η καθίζηση που παρατηρήθηκε στο τελευταίο 20άλεπτο και η έλλειψη ισορροπίας, που αποτελεί πρόβλημα από την αρχή της σεζόν. 

Αντικειμενικά, ο Αρης στηρίζεται (για την ώρα) στα εκρηκτικά διαστήματα που έχει και στην ατομική ποιότητα των μεσοεπιθετικών του. Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο των 10 ημιχρόνων ζήτημα να έκανε τέσσερα καλά. Προφανώς αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται. Τουναντίον, στον Αρη θεωρούν φυσιολογικό η ομάδα να εμφανίζει τόσες διακυμάνσεις στην απόδοσή της. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα σύνολο με 15 νέους παίκτες και νέο προπονητή, αφετέρου γιατί ακόμα και παίκτες από το περσινό ρόστερ δείχνουν ανετοιμότητα (βλ. Σάσα). Το ζητούμενο για τον Αρη είναι η διάρκεια και η αύξηση των καλών διαστημάτων μέσα στο 90άλεπτο. 

Στοιχεία που έχουν να κάνουν τόσο με τις εντάσεις και τις εκρήξεις που θα πρέπει να βρει η ομάδα μέσα από τη δουλειά στη φυσική κατάσταση, όσο και με την ατομική βελτίωση σε τακτικό επίπεδο. Προϊόντος του χρόνου κι έχοντας σύμμαχο την αυτοπεποίθηση και την ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της πορείας πρωταθλητισμού, που καταγράφει ο Αρης στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του, ο Άκης Μάντζιος είναι πεπεισμένος ότι σταδιακά θα επέλθει πρόοδος και η ομάδα του θα βρει μία σταθερότητα στο παιχνίδι της. Για ένα ακόμη παιχνίδι οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου χαρακτηρίζονται από λογική, όπως και η διαχείριση του παιχνιδιού και προστασίας της ομάδας.

Στο ματς με τον Απόλλωνα η αλλαγή του Τζέγκο, ο οποίος όντως είναι ουσιαστικός μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε, προκάλεσε εντύπωση και έγινε αντικείμενο συζήτησης. Λογικό, αφού από εκείνο το σημείο έπαψε να υφίσταται άξονας και η ομάδα κόπηκε στα δύο. Υπάρχει ωστόσο εξήγηση. Ο Άκης Μάντζιος θέλησε απλά να προστατέψει τον ίδιο και την ομάδα, αφού είχε ήδη κάρτα και όσο περνούσε ο χρόνος το παιχνίδι πήγαινε περισσότερη στη δύναμη. Βέβαια, ο Σάσα που μπήκε δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, ενώ και η είσοδος του Κάτσε έγινε για να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία στο κέντρο. Αυτή των Μαντσίνι, Μάνου για λόγους φρεσκάδας στην επίθεση, ενώ του Μπαγκαλιάνη για να “δέσει” η άμυνα του Αρη και να δυναμώσει στο ψηλό παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.