Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας και η κακή συγκυρία

Βασίλης Μάστορας12 Μαρτίου 2020

To διοικείν εστί προβλέπειν, οπότε λογικό είναι ο Αρης να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της ομάδας. Δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2020-’21. Τα διλήμματα για τους “κίτρινους” είναι πολλά με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο Αρης πατάει πάνω σε κινούμενη άμμο, καθώς περιμένει την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για το ΒΑΝ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν γνωρίζει αν το καλοκαίρι θα έχει ή όχι το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές. Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τις τελικές αποφάσεις. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι διαφορετικός θα είναι ο σχεδιασμός της ομάδας της νέας χρονιάς με το ΒΑΝ στην πλάτη και εντελώς διαφορετικός στην περίπτωση που ο Αρης θα έχει ελευθερία κινήσεων.

Η συγκυρία είναι σε βάρος των κ.κ. Καρυπίδη-Χαριστέα και τους αφαιρεί διαπραγματευτικά όπλα στις συζητήσεις που κάνουν.

Στην περίπτωση του Βέλεθ τα πράγματα ήταν μονοδρομικά με δεδομένο ότι ο Ισπανός είχε υψηλή, σε σχέση με τις αμοιβές του στον Αρη, πρόταση από τον Παναθηναϊκό η οποία συνδυαστικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί του αφαιρούσε από τους ανθρώπους των “κίτρινων” διαπραγματευτική ισχύ.

Παρ’ όλα αυτά θα ήταν χρήσιμο ο Αρης να είχε συμφωνήσει τουλάχιστον με 2-3 παίκτες από εκείνους που λήγουν τα συμβόλαια τους και είναι τα βαριά χαρτιά της ομάδας. Οπως οι Γκάμα, Ματίγια και Κόρχουτ. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είχε “κλειδώσει” την αφοσίωση τους στους αγώνες των πλέι οφ και του Κυπέλλου, ενώ συγχρόνως θα είχε… “μαξιλάρι” στις διαπραγματεύσεις που θα κάνει με τους υπόλοιπους.

Είτε δεν το επιδίωξε είτε δεν το πέτυχε, το θέμα είναι ότι ο Αρης έχει μπροστά του πολλά μέτωπα να διαχειριστεί και ένα μεγάλο ερωτηματικό που έχει να κάνει με το ΒΑΝ. Αν παραμείνει η διοίκηση θα βρεθεί σε αδύναμη θέση στις διαπραγματεύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.