Τα δάκρυα του Μέσι και το αντίο στην Μπαρτσελόνα

Παναγιώτα Χαλκιά08 Αυγούστου 2021

Ο Αργεντινόςαποφάσισε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και να αναζητήσει νέες προκλήσεις. Μετά από 21 χρόνια στην ομάδα δεν θα πατήσει στο χορτάρι του Καμπ Νόου και δεν θα γνωρίσει την αποθέωση. Σίγουρα και άλλο γήπεδο θα τον λατρέψει αλλά ποτέ δεν θα είναι το ίδιο.

Στην τελευταία του παρουσία στο Καμπ Νόου, ο Λιονέλ Μέσι μπήκε κλαίγοντας στην αίθουσα. Ο Αργεντινός υποστήριξε ότι δεν είναι έτοιμος να κλείσει το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα και ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα αποχωρήσει ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. 

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι έκανε ό,τι μπορούσε και προσφέρθηκε να μειώσει το μισθό του στο μισό αλλά δεν γινόταν τίποτα. 

Αναλυτικά:  

«Τις τελευταίες μέρες έδωσα πολύ σκέψη για το τι μπορώ να πω. Είναι πολύ δύσκολο για μένα έπειτα από τόσα χρόνια της ζωής μου εδώ. Δεν είμαι έτοιμος γι' αυτό. Πέρυσι με όλες τις βλακείες, με το burofax, ήξερα τι να πω. Αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Φέτος, η οικογένειά μου κι εγώ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα μείνουμε εδώ, κάτι που θέλαμε περισσότερο από ποτέ.

Νομίζαμε ότι θα μείνουμε στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος μας εδώ ήταν υπέροχος. Έπειτα από τόσα χρόνια εδώ, από τα 13 μου, έπειτα από 21 χρόνια, φεύγω με τη σύζυγό μου, με τα 3 καταλανοαργεντινά παιδιά. Δεν μπορώ να σας πω ό,τι ζήσαμε σε αυτήν την πόλη και δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γυρίσουμε σε μερικά χρόνια, γιατί εδώ είναι το σπίτι μας. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευγνώμων προς όλους στο σύλλογο, που ήταν με το πλευρό μου. Ακόμα κι αυτούς που συνάντησα λίγες φορές.

Σέβομαι απόλυτα αυτόν τον οργανισμό. Για όσα έζησα σε αυτήν την περίοδο. Για όλα τα καλά που έγιναν, αλλά και τα λίγα άσχημα, που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ. Τα έδωσα όλα γι' αυτό το σύλλογο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα μέχρι την τελευταία. Φεύγω. Είμαι ευγνώμων για τη φροντίδα που μου έδειξε ο λόγος. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φύγω.

Ο Αργεντινός αναφέρθηκε και στην αγάπη που έλαβε από τον κόσμο και την απουσία τους από τις εξέδρες τον τελευταίο χρόνο: «Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με κοινό λόγω της πανδημίας. Ήταν δύσκολο που δεν ακούγαμε φωνές, πανηγυρισμούς, φιλάθλους να φωνάζουν το όνομά μου. Αν φανταζόμουν την αποχώρησή μου, θα τη φανταζόμουν σε γεμάτο Καμπ Νόου. Πρέπει να γίνει έτσι όμως. Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος είναι πάντα ίδια. Αναγνωρίζουν την αγάπη που έχω κι εγώ γι' αυτούς και το σύλλογο».

Κάπου εκεί, τα μάτια του πλημμύρισαν με δάκρυα, έχασε τα λόγια του και είδε όσους παρευρίσκονται εκεί να σηκώνονται όρθιοι και να τον χειροκροτούν.



Οι δημοσιογράφοι πήραν το λόγο μετά και άρχισαν να ρωτούν τον Μέσι για:

Την αγαπημένη του στιγμή: «Δύσκολο να επιλέξω μία στιγμή, αλλά ίσως όταν έκανα το ντεμπούτο μου. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αργότερα έγιναν κι άλλα, όμως πάντα θα θυμάμαι τη στιγμή που άρχισαν όλα».

Τι έγινε με τον Λαπόρτα: «Αυτό που είπε ο Λαπόρτα. Όλα ήταν ΟΚ μέχρι τελευταία στιγμή και ξαφνικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το πιο ξεκάθαρο είναι ότι ο σύλλογος, ο Λαπόρτα, δεν μπορούσαν λόγω της La Liga. Ειπώθηκαν πολλά για μένα, ότι δεν ήθελα να συνεχίσω. Πέρυσι δεν ήθελα και το είπα. Τώρα ήθελα, αλλά δεν μπορούσα».

Τα συναισθήματα του: «Αρχικά πολλά πέρασαν από το κεφάλι μου και ταυτόχρονα είμαι λίγο μπλοκαρισμένος. Δεν μπορώ να πω τι σκέφτομαι. Δεν έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι φεύγω και αλλάζω εντελώς τη ζωή μου. Από τα 16 είμαι στην πρώτη ομάδα και τώρα θα αλλάξουν όλα, ειδικά για την οικογένειά μου, διότι πίστευαν ότι θα παραμείνουν στην πόλη. Ξέρω ότι θα είμαστε ΟΚ, θα είναι δύσκολη αλλαγή, όμως πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε».

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Ειλικρινά, η Παρί είναι μια πιθανότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Όταν ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο».

Την πιο δύσκολη στιγμή: «Ναι ναι, σίγουρα. Είχα πολλές δύσκολες μέρες, αλλά αυτή είναι η πιο δύσκολη. Δεν υπάρχει γυρισμός».

Την απογοήτευση του Μπαρτομέου: «Δεν το περίμενα. Ποτέ δεν είπα ψέματα, πάντα ήμουν ειλικρινής. Πέρυσι ήθελα να φύγω, φέτος όχι, γι' αυτό είμαι τόσο στενοχωρημένος».

Το πως θα είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς εκείνον: «Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έχουν καταπληκτική ομάδα. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες. Οι παίκτες φεύγουν κι έρχονται. Ο Λαπόρτα είπε ότι πάνω απ' όλα είναι η Μπαρτσελόνα. Θα το συνηθίσει ο κόσμος. Στο τέλος θα είναι εύκολο για την ομάδα».

Το πότε αποφάσισε να φύγει: «Στην πραγματικότητα, όταν δείπνησα με τον πρόεδρο μιλήσαμε, φάγαμε. Έπειτα από αυτό ήμουν πεπεισμένος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Νομίζα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μετά, ό,τι έγινε, έγινε. Δεν θα πω κάτι παραπάνω».

Το τι θα έλεγε στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τον Τέμπας: «Δεν ξέρω. Δεν τα ξέρω καλά. Αυτό που ξέρω είναι ότι λόγω της La Liga και των δυνατοτήτων του συλλόγου δεν μπορώ να συνεχίσω. Τον έχω συναντήσει μερικές φορές και μιλήσαμε λίγο, όμως δεν έχω κάτι να του πω. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του».

Την αντίδραση του όταν έμαθε τα νέα: «Προσπαθώ να το επεξεργαστώ ακόμα.Αισθάνομαι άσχημα για όλο αυτό. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι ΟΚ. Θα συνεχίσω να παίζω, αυτό που μου αρέσει παραπάνω από οτιδήποτε και θα προχωρήσω».

Το πως θα αισθανθεί αν βρεθεί αντίπαλος: «Οι άνθρωποι του συλλόγου με ξέρουν. Θα παλέψω για να κερδίσω. Θα τελειώσω την καριέρα μου με τον τρόπο μου, να βρίσκομαι ψηλά. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Ντάνι Άλβες που πήρε το ολυμπιακό χρυσό χθες. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θέλω να κερδίσω. Θέλω ο κόσμος να με ξέρει έτσι. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά πρέπει να φύγω και θα συνεχίσω στο δρόμο της νίκης»

Το λόγο που δεν περιμένει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου: «Ο πρόεδρος εξήγησε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλο χρέος και δεν μπορεί. Τα πράγματα θα γίνονταν πιο περίπλοκα. Εγώ έπρεπε να δω και την καριέρα μου και το τι θα κάνω από εδώ και πέρα».

Το εάν θα έμενε με κάθε απώλεια (οικονομική): «Όπως είπα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν ήταν εφικτό. Κάναμε ό,τι γινόταν». 

Το εάν υπήρχε δυνατότητα να μειώσει το συμβόλαιό του: «Προσφέρθηκα να το μειώσω στο 50%. Η είδηση ότι ζήτησα 30% είναι ψευδής. Έκανα τα πάντα»

Δείτε τη συνέντευξη του Μέσι:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.