«Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν για την οδική ασφάλεια της Θεσσαλονίκης»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2022

Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης, και μίλησε για το μεγαλύτερο πακέτο που έλαβε δήμος της χώρας, οποίος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ασφαλτόστρωση των δρόμων της πόλης, αλλά και άλλων έργων όπως πεζοδρόμια και ράμπες για ΑμεΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες έχουμε ασφαλτοστρώσει περισσότερους δρόμους από ότι έχουν ασφαλτοστρωθεί την τελευταία δεκαετία στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε πολλά προβλήματα. Είχαμε και την οπτική ίνα που μας ρήμαξε όλους τους δρόμους της πόλης, επομένως πηγαίνουμε σε πολύ δραστικά μέτρα.

Πέρα από τις εργολαβίες που τρέχουμε ήδη εμείς ήρθε και αυτή χρηματοδότηση να δώσει μια μεγαλύτερη ανάσα στην πόλη. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κυρίως στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, ταυτόχρονα με ασφαλείς διαβάσεις με ηχητική σηματοδότηση, ράμπες για ΑμεΑ, ένα πακέτο οδικής ασφάλειας γενικότερα.

Στην πόλη είναι 45 σημεία σε σχολεία και κεντρικά σημεία που θα αναβαθμιστούν, παράλληλα με όσα τρέχουμε εμείς. Να υπενθυμίσω ότι πήραμε πριν από ένα μήνα άλλα 30 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπλαση εμπορικών δρόμων». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.