«Ο Τσόλακ έμεινε γιατί τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με του Ολιβέιρα»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2022

Ο προπονητής Στάθης Σταθόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή στη «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κάρολ Σφιντέρσκι και του Αντόνιο Τσόλακ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Σφιντέρσκι και τον Τσόλακ: «Τα χαρακτηριστικά του είναι ενός παίκτη πιο γρήγορου από του Τσόλακ. Ένα ποδοσφαιριστής που σε διάφορες συνθήκες ενός παιχνιδιού είναι πιο χρήσιμος. Ο Τσόλακ είναι από τους ποδοσφαιριστές που είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση, χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη και φάνηκε με τη μεταγραφή του Ολιβέιρα το καλοκαίρι. Και αυτό είναι ίσως ο λόγος που προτιμούν τον Τσόλακ να αντικαταστήσει τον Ολιβέιρα, γιατί εκεί είναι η συγκριτική διαφορά μεταξύ Σφιντέρσκι και ενός παίκτη στόχου στην επίθεση.

Τα χαρακτηριστικά του Ολιβέιρα ταιριάζουν με εκείνα του Τσόλακ για αυτό επιλέγεται ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά πιο βαριά, ένας παίκτης που ξεκινάει από αυτόν η επίθεση».

Για τη συνύπαρξη του Άκπομ με τον Τσόλακ: «Τα περισσότερα παιχνίδια που έδωσε η Μάλμε, εκτός από τα ευρωπαϊκά που έπαιζε με πέντε στην άμυνα και με έναν στην επίθεση, τα δίνει με δύο επιθετικούς. Άρα Τσόλακ είχε μια πολύ καλή πορεία με ένα επιθετικό δίπλα του, γιατί ένας επιθετικός που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον των αμυντικών να μπορεί να δημιουργεί χώρους, αλλά και να χαλάει τις ισορροπίες της αντίπαλης άμυνας.

Το 4-4-2 ήταν το σύστημα της Μάλμε στις περισσότερες αναμετρήσεις. Οι μεταγραφές πρέπει να ταιριάζουν και με τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είναι κριτήριο αυτό.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεχνικό διευθυντή και η απόφαση αυτή πρέπει να είναι πολύ σοβαρή και ξέρουν πολύ καλά την επιλογή που έχουν κάνει.

Δεν ξέρουμε τι θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια, ο Τσόλακ είναι τραυματίας τώρα, αλλά ας περιμένουμε να δούμε αν θα έχει και δίδυμο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα στην επίθεση, έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. 

Από τους επιθετικούς του έχει παρά πολύ λίγα γκολ. Εστιάζεται το ενδιαφέρον σε έναν επιθετικό που να πετυχαίνει και τέρματα, όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.