Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ δεν δικαιώνουν τη συνύπαρξη Βαρέλα-Κρέσπο

Γιώργος Πετρίδης23 Νοεμβρίου 2021

Έφτασαν παρέα στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2016. Συνέθεσαν το κεντρικό δίδυμο της άμυνας στον ΠΑΟΚ στα προηγούμενα πέντε χρόνια, διάστημα στο οποίο κατέκτησε πέντε τίτλους, ένα Πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας. Εξ ορισμού λοιπόν Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο είναι δύο από τους σημαντικότερους κεντρικούς αμυντικούς όχι απλά στη σύγχρονη, αλλά συνολικά πια στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος για όλους.

Γεννημένοι και οι δύο το 1987, ο Κρέσπο έχει πατήσει τα 35 αφού είναι γεννημένος τον Φεβρουάριο, ο Βαρέλα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο αφού έχει γενέθλια την Παρασκευή. Μέχρι τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τους χρησιμοποίησε ελάχιστες φορές μαζί. Από ανάγκη ή και από επιλογή. Ο Ισπανός άλλωστε έχει χάσει αρκετά ματς λόγω τραυματισμών και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Περιστέρι ήταν μόλις το δεύτερο του από τα 10 του φετινού Πρωταθλήματος.

Η συνύπαρξη τους στην ίδια 11άδα παραμένει έχει ένα πλεονέκτημα. Παίζουν μαζί με κλειστά τα μάτια αφού βρίσκονται στον ΠΑΟΚ για έκτη χρονιά. Η χημεία παρότι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για ένα δίδυμο, δεν είναι αρκετό πολύ περισσότερο στην άμυνα. Το ματς στο Περιστέρι ήταν μόλις το τέταρτο στη σεζόν στο οποίο συνυπήρξαν στην αρχική 11άδα. Χωρίς να φέρουν βέβαια ακέραια την ευθύνη των τερμάτων που δέχτηκε σε αυτά ο ΠΑΟΚ, είναι σαφές ότι τα αποτελέσματα τους και το συνολικό παθητικό των τεσσάρων τερμάτων δεν δικαίωσαν αυτή τη συνύπαρξη.

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί άρχισαν μαζί τα παιχνίδια…

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1

Ριέκα-ΠΑΟΚ 0-2

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0

Με αυτό το δίδυμο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο καθοριστικό ματς της Πέμπτης με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας δεδομένου ότι διαθέσιμος εκτός αυτών των δύο θα είναι μόνο ο Ενέα Μιχάι. Με αυτούς θα προσπαθήσει να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση του Conference League, με αυτούς και την παρουσία των Μιχαηλίδη, Μιχάι και βέβαια του Ίνγκασον που είναι πια έτοιμος να επιστρέψει έπειτα από έξι μήνες, θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν και πρόωρο οποιαδήποτε σχετική κουβέντα, μοιάζει όμως αμφίβολο να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το δίδυμο στον Δικέφαλο της επόμενης σεζόν. Έχουν δύο από τα συμβόλαια που εκπνέουν το προσεχές καλοκαίρι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.