Τα ανέξοδα αφηγήματα και η ανάγκη για έργα

Βασίλης Μάστορας19 Μαΐου 2021

Η έκδοση μίας ανακοίνωσης δεν στοιχίζει τίποτε. Είναι εύκολο να γράψεις το αφήγημα σου, να το πασπαλίσεις με κάποιες κορώνες, να «κατασκευάσεις» εχθρούς και να το δημοσιοποιήσεις. Ολα αυτά διεκδικώντας επικοινωνιακούς πόντους και προκειμένου να αποκρυφθούν τα ουσιαστικά προβλήματα που οδηγούν την απουσία του ποδοσφαιρικού Ηρακλή από κάποια κατηγορία. Ερασιτεχνική ή επαγγελματική.

Το εύκολο επιχείρημα είναι ότι υπήρξε αδράνεια ενόψει της δημιουργίας του νέου Γ.Σ. ώστε να «χτισθεί» η νέα ομάδα πάνω σ’ έναν καθαρό ΑΦΜ. Χωρίς μεσοβέζικες λύσεις. Σεβαστό. Αλλά τότε προς τι τα πάρε-δώσε και οι συναντήσεις με την ομάδα της Τρίγλιας, από τις αρχές Φεβρουαρίου; Τέσσερα συνολικά τα ραντεβού. Με παρόντα όλα τα θεσμικά πρόσωπα από τις δύο πλευρές. Προς τι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης με τους οικονομικούς όρους της πώλησης του ΑΦΜ της ομάδας της Χαλκιδικής; Αν δεν ενδιαφέρεσαι, έστω να έχεις ένα δεύτερο σενάριο, την ξεκόβεις την ιστορία και απαγορεύεις σε οποιονδήποτε να συντηρεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Oταν όμως βρίσκεσαι σε σύγχυση λόγω έλλειψης ισχυρού οικονομικού παράγοντα και έχεις την ηθική ευθύνη να βρεις με κάθε τρόπο αξιόπιστη λύση, εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Το οποίο επιδεινώνεται με την έπαρση που γεννά, η ομολογουμένως αποτελεσματική κίνηση, της δημιουργίας Συλλόγου με νέο ΑΦΜ.

Οι ηγέτες όμως διακρίνονται με τα έργα τους και μέχρι στιγμής το θέμα της κορωνίδας του Συλλόγου, αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας, ακόμη δεν έχει λυθεί. Και με αφηγήματα, ανακοινώσεις, κάθε είδους εκθέσεις ιδεών και εκφοβισμούς δουλειά δεν γίνεται. Πράξεις χρειάζονται και κυρίως λεφτά. Απ’ αυτά που δεν υπάρχουν κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα.

Οσο για το όνειρο της αξιοποίησης της περιουσίας, αν η προσέγγιση εξακολουθήσει να είναι ερασιτεχνική γρήγορα θα αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός. Αλλωστε από εσφαλμένη αντίληψη των δεδομένων ο Ηρακλής δεν έχει ποδοσφαιρικό γήπεδο στους Χορτατζήδες, γιατί δεν υιοθετήθηκε η πρόταση που έγινε από την πολιτεία στις αρχές του 2000. Και ότι γράφει η ιστορία δεν ξεγράφει. Γι’ αυτό καλοχαιρέτα του πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις.

FOCUS

Ο covid-19 υποχρεώνει τους Ιάπωνες, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΔΟΕ, να ακολουθήσει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στους Αγώνες του Τόκυο. Σε τέτοιο βαθμό που οι διαπιστευμένοι δεν θα έχουν δικαίωμα να κινηθούν σ’ άλλους χώρους, πλην των ξενοδοχείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.