Τα 98α γενέθλια της ΕΠΣΜ και η ισχυρή βάση για τα επόμενα βήματά της

Δημήτρης Κανελλάκης29 Μαρτίου 2022

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης γιόρτασε χθες τα 98α γενέθλιά της. Σε δύο χρόνια θα κλείσει έναν αιώνα ζωής. Είναι τεράστια η ιστορία του κορυφαίου θεσμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης. Τεράστια η διαδρομή στο χρόνο.

Με έργο σοβαρό, μετρήσιμο, με στιγμές σημαντικές, μεγάλες, αξιοσημείωτες.

Η ΕΠΣΜ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην πορεία των χρόνων έβαλε πολύ ισχυρές βάσεις, δημιούργησε προϋποθέσεις ώστε τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να αυξηθούν πολύ.

Οργάνωσε τα πρωταθλήματά της κατά τέτοιον τρόπο ώστε να προσελκύουν το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου.

Λειτούργησε η ΕΠΣΜ, ως κορυφαία Ένωση στη χώρα, σαν δεξαμενή, σαν προθάλαμος για την εξέλιξη χιλιάδων ποδοσφαιριστών αυτά τα 98 χρόνια, οι οποίοι μέσα από τα πρωταθλήματά της παρουσίασαν το ταλέντο, τις δυνατότητές τους, κίνησαν το ενδιαφέρον επαγγελματικών ομάδων για να τους αποκτήσουν.

Η πολύχρονη αυτή προσπάθεια, η διαδικασία αυτή κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, όλη αυτή την περίοδο από τότε που η ΕΠΣΜ άρχισε να οργανώνει και να αναπτύσσει τα πρωταθλήματα των υποδομών.

Αυτό ήταν το κερασάκι σε μια τούρτα από την οποία έλειπε η έμφαση στις μικρές ηλικίες, η δουλειά σε βάθος, η εξειδικευμένη δουλειά. Η οποία απέδωσε καρπούς, έφερε χιλιάδες παιδιά κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέσω της συμμετοχής τους σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Η ΕΠΣΜ, όπως στο σύνολό του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οικονομικά, εγκαταστάσεων, στήριξης από το ίδιο το ποδόσφαιρο αρχικά (ΕΠΟ, Λίγκα) αλλά κι από την Πολιτεία (κυβερνήσεις, αυτοδιοίκηση σ' και β' βαθμού)

Έχει, όμως, πάντα βηματισμό, αναζητά πάντα λύσεις, τρόπους για να προχωράει.

Κι επειδή, όπως προαναφέρθηκε, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στα πρωταθλήματα των υποδομών, επειδή τα παιδιά είναι πολύ εξοικειωμένα με την τεχνολογία, επειδή ζούμε ήδη στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και οι εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι ταχύτατες, για την ΕΠΣΜ αυτός πρέπει να είναι ο τομέας στον οποίο θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.