Τα 696 (περισσότερα όλων) λάθη του ΠΑΟΚ !

Αρις Νικολάκης10 Ιανουαρίου 2021

Οι… εισαγωγές, τέλος. Οι εξαγωγές; Ιδού η απορία (μας). Η επίσημη αναφορά – δια στόματος Μίροσλαβ Σνάουτσερ – σε ολοκλήρωση μεταγραφικών κινήσεων του ΠΑΟΚ καθιστά σαφές πως δε θα υπάρξουν άλλες προσθέσεις στο ρόστερ του. Για αφαιρέσεις; Δεν έγινε κουβέντα. Ίσως – λέμε: Ίσως – επειδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν τις αποκλείουν. Και καλώς πράττουν…

Τι σημαίνει αυτό; Ο χρόνος θα δείξει. Μπορεί να σημαίνει πως θα δοθούν κι άλλες ευκαιρίες, σε όσους μένουν… κολλημένοι στο ναδίρ τους. Μπορεί να σημαίνει και πως δε θα δοθούν. Κι επίσης πως είναι ειλημμένες οι αποφάσεις γι’ αυτούς. Είπαμε: Ο χρόνος θα δείξει!

Το κακό γι’ αυτούς είναι η έλλειψη χρόνου για περαιτέρω ευκαιρίες. Ήδη καταναλώθηκε πολύτιμη ποσότητα χρόνου με την προσδοκία αποκόλλησης από το ναδίρ τους. Το κακό γι’ αυτούς είναι το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ. Ξέρετε γιατί. Επένδυσε σε αυτούς και χρήμα και χρόνο. Έχασε και χρήμα και χρόνο απ’ αυτούς.

Ο Αντόνιο Τσόλακ επί παραδείγματι. Δε λέμε πως είναι άχρηστος. Προς Θεού, δηλαδή. Λέμε απλά – κατά πως λέει κι ο κόσμος όλος – δεν είναι χρήσιμος στον ΠΑΟΚ. Δεν δικαιώνει την επένδυση σε αυτόν. Απογοητεύει οικτρά.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, επίσης. Η ανανέωση συμβολαίου του δεν τον ωφέλησε. Αφήστε που έβλαψε τον ΠΑΟΚ! Θεωρείτο ο… μαέστρος του ΠΑΟΚ. Πως το κατόρθωσε; Επειδή περί κατορθώματος πρόκειται… Ο Θεός κι η ψυχή του!

Αυτοί με κάποιους είναι μία κατηγορία παικτών η οποία – επιτρέψτε μας, να τη θεωρούμε έτσι – είναι ανάχωμα για την πορεία του ΠΑΟΚ. Μία άλλη κατηγορία είναι το… ασανσέρ της απόδοση άλλων παικτών. Εκείνων με την απόδοση μία τους ύψους και μία το βάθους. Με του… βάθους να είναι συχνότερη.

Ο Φερνάντο Βαρέλα επί παραδείγματι. Ο απροσπέλαστος είναι πλέον, προσπελάσιμος εύκολα κι άνετα. Εντάξει. Είναι σε περίοδο εκτός φόρμας. Ναι, αλλά… Αυτή η βαλίτσα πάει μακριά. Συοδεύεται από πολλά και σοβαρα λάθη. Και βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί επίσης. Η έλλειψη αγωνιστικής ισορροπίας προκαλούν ανισορροπία στην ομάδα του. Πολλά κρίσιμα λάθη του κόστισαν πολύ πάρα πολύ ακριβά στον ΠΑΟΚ.

Γενικά πάντως, τα λάθη στον ΠΑΟΚ εφέτος είναι πολλά. Τα 696 του επί του παρόντος είναι τα περισσότερα των άλλων ομάδων στο Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έπεται με 657 λάθη…

Αυτό το πρωτόγνωρο πλήθος λαθών μοιράζεται δε σε όλες στις γραμμές του. Ο Χρήστος Τζόλης (75) , ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (68) κι ο Κάρολ Σφιντέρσκι (41)… Η γραμμή πυρός του ΠΑΟΚ είναι πρώτη γραμμή στα λάθη! Μαζί με Στέφαν Σβαμπ (59) και Δημήτρη Γιαννούλη (45) είναι οι πέντε με τα περισσότερα λάθη στον ΠΑΟΚ. Ακολουθούν Γιάννης Μιχαηλίδης (36), Ίνγκι Ινγκασον (38), Ομάρ Ελ Καντουρί (33)…

Με αυτήν την εικόνα ο ΠΑΟΚ δεν πάει πουθενά εφέτος. Ήδη εκτροχιάστηκε από την τροχιά διεκδίκησης του Πρωταθλήματος. Παραμένει όμως, σε τροχιά δημιουργίας ομάδας.

Για να λειτουργήσει ορθά και μην εκτροχιαστεί από αυτήν χρειάζεται συμμάζεμα! Με 696 λάθη μετά από έναν γύρο Πρωταθλήματος το συμμάζεμα είναι ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας του.

Και συμμάζεμα με …εισαγωγές κι …εξαγωγές παικτών δεν επιτυγχάνεται απόλυτα. Το χρειάζεται; Σοβαρότητα στο παιγνίδι. Αυτή λείπει από τους περισσότερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Βγάζει μάτια η έλλειψη της. Εξηγεί βέβαια, τα 696 λάθη του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.