Τα 5 συμβόλαια που... καίνε τον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2021

Η Μetrosport αποκάλυψε χθες ότι στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη βάλει μπρος τον σχεδιασμό για την νέα αγωνιστική περίοδο και σήμερα δίνει συνέχεια ανοίγοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο: τα συμβόλαια που λήγουν σε περίπου 1,5 χρόνο από τώρα.  

Ο Δικέφαλος βρέθηκε το καλοκαίρι στην δύσκολη θέση να αποχωριστεί τρεις σημαντικούς (Ακπομ, Πέλκας, Λημνιός) παίκτες με χρήματα λιγότερα από την πραγματική αξία τους, γιατί έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους με την ομάδα και υπήρχε πίεση από τo Financial Fair Play. Όπως έχει καταγραφεί και στο ΓΕΜΗ, μαζί με τις πωλήσεις Μιχόγεβιτς και Μπότη, έφεραν συνολικά στα ταμεία 8.560.000 ευρώ ποσό που έναν χρόνο πριν δεν θα το σκεφτόντουσαν καν στην Τούμπα.

Πλέον, το σημαντικό είναι να μην ξαναβρεθούν σε παρόμοια θέση, γι΄ αυτό και το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει στην Τούμπα μία συζήτηση για συμβόλαια που λήγουν σε 1,5 χρόνοα από τώρα. Αν προσθέσουμε και την ανανέωση του Βιεϊρίνια αυτά γίνονται πλέον 15, αλλά τα 5 είναι πραγματικά καυτά (τα συμβόλαια των Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Πασχαλάκη, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ροντρίγκο, του δανεικού Μπίσεσβαρ και προς το παρόν και του Λύρατζη) είναι σε μία άλλη κατηγορία. 

Αντίθετα οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ίνγκι Ίνγκασον, Αμρ Ουάρντα, Κάρολ Σφιντέρσκι και Χάρης Τσιγγάρας, έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται την ανάγκη να εκπονηθεί από τώρα ένα καθαρό πλάνο για το πώς θα κινηθολυν από την νέα σεζόν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις. Για τον Αντρίγια έχουν ήδη σταλεί τα μηνύματα ότι θέλουν να ανανεώσουν μαζί του με σημαντική αύξηση απολαβών (από τις 500 στις 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως), ο Σφιντέρσκι είναι προς πώληση (με σχεδόν βέβαιη την έλευση Δουβίκα) αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να αρχίσει η νέα σεζόν και αποτελεί εκκρεμότητα κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται άμεση προεργασία ή ανανέωση, ο Ίνγκασον αποτελεί το σημαντικότερο παίκτη στο πλάνο των στόπερ για τον Γκαρσία κι αυτό ίσως γείρει την πλάστιγγα προς την ανανέωση. 

Επιπλέον, ο Ουάρντα έχει ήδη αποδείξει ότι πρέπει να του γίνει νέο συμβόλαιο που θα θωρακίσει τον Δικέφαλο ακόμη και στο ενδεχόμενο να έρθει μία πρόταση για πώληση γιατί η διαπραγμάτευση θα γίνει με τους όρους της ΠΑΕ, ενώ ο Τσιγγάρας έχει αρπάξει κυριολεκτικά την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δεν πάνε παρά τρεις μήνες από τότε που με εισήγηση Γκαρσία έκανε νέο συμβόλαιο ως το 2022 και τώρα αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να τον… καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει καθαρές λύσεις στην σχέση του με τους συγκεκριμένους παίκτες που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία πρώτης γραμμής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.