Άρης: Τα πέντε στοιχεία που οδήγησαν σε… πάρτι

Metrosport Team23 Ιουλίου 2022

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Αρης έδειξε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι ότι τη φετινή σεζόν είναι ικανός να διεκδικήσει μεγάλους στόχους. Το ξεκίνημα ήταν εκρηκτικό. Πέντε γκολ στην Γκόμελ, αποτέλεσμα που «χτίζει» την ψυχολογία και δίνει τον χρόνο που δεδομένα χρειάζεται η ομάδα. 

Κατά διαστήματα βγήκαν πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της, είχε ενέργεια και ασφαλώς νοοτροπία νικητή. 

Παράλληλα βέβαια υπήρξαν και στιγμές που φάνηκε ότι ο Αρης ακόμη θέλει τον χρόνο του προκειμένου να βρει την κατάλληλη ισορροπία στο παιχνίδι του. Η «Μ» και το metrosport.gr καταγράφουν τα δυνατά, ατομικά και ομαδικά, στοιχεία που οδήγησαν στην εκκωφαντική νίκη επί της Γκόμελ, αλλά κι εκείνα στα οποία ο Αρης πρέπει να βελτιωθεί…

1

Το φετινό καλοκαίρι ο Αρης προχώρησε σε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Προχώρησε σε κινήσεις που προσθέτουν ατομική ποιότητα η οποία αναδείχθηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Σε αυτήν βασίστηκε ο Αρης για να καλύψει κάποια ομαδικά ελλείμματα που φυσιολογικά υπάρχουν αυτή τη χρονική περίοδο. Έχει τους παίκτες με την προσωπικότητα, την εμπειρία και την ατομική ποιότητα, κυρίως επιθετικά, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και να κουβαλήσουν την ομάδα στα πόδια τους.

2

Με διαφορά ο MVP της προχθεσινής βραδιάς ήταν ο Λουίς Πάλμα, πιστοποιώντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν, δείχνει συνεχώς βελτίωση και αρχίζει και γίνεται σημαντικός για το πλάνο του Μπούργος. Από… κοντά και ο Ιτούρμπε, με τον Παραγουανό να επιστρατεύει την εμπειρία, την προσωπικότητα και την ποιότητα που δεδομένα διαθέτει. Στοιχεία στα οποία ποντάρει ο προπονητής του Αρη θέλοντας να «χτίσει» επάνω του τη φετινή ομάδα.

3

Δεν είναι τα δύο γκολ που σημείωσε ο Αντρέ Γκρέι εκείνα που τον κατατάσσουν στους κορυφαίους του προχθεσινού αγώνα. Είναι οι κινήσεις φορ του Τζαμαϊκανού που κάνουν τη διαφορά και επιβεβαιώνουν ότι ο Αρης (επιτέλους) απέκτησε καθαρό σέντερ φορ. Με τις κινήσεις του κουβαλά στην πλάτη του τους κεντρικούς αμυντικούς, ενίοτε και τα χαφ, ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του, ενώ οι κάθετες κινήσεις του επιτρέπουν στην ομάδα να παίζει πλέον κάθετα το παιχνίδι. Στην εκτέλεση προφανώς χρειάζεται ακόμη ρυθμό, αλλά είναι σίγουρος ότι θα τον βρει και μέσα από νίκες και προσωπικές εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Γκόμελ τον γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και τον βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

4

Ενα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον φετινό Αρη είναι ότι άφησε κατά μέρος το παράλληλο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να παίξει περισσότερο κάθετα, έχοντας πλέον το υλικό για να το υποστηρίξει. Στα άκρα μοιάζει τρομερά ικανός και όταν βρει την απαραίτητη επικοινωνία και στον άξονα, τότε είναι σίγουρο ότι η ομάδα θα είναι σε θέση να υποστηρίξει ακόμη καλύτερη και πιο αποτελεσματικά τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ασφαλώς εκείνο το οποίο ξεχώρισε και μέτρησε ώστε να εξελιχθεί η πρώτη ευρωπαϊκή βραδιά σε… πάρτι, ήταν και η αντίδραση που βγήκε μετά το «κρύο» γκολ των Λευκορώσων. Πνευματικά ο Αρης εμφανίστηκε έτοιμος.

5

Το μεγαλύτερο (αγωνιστικά )όφελος από το προχθεσινό αποτέλεσμα είναι ο χρόνος που κερδίζει η ομάδα. Γιατί πράγματι, αυτή η ομάδα θέλει χρόνο να φτάσει εκεί που μπορεί, με βάση την ποιότητα του ρόστερ. Παρά την “πεντάρα” αναδείχθηκαν και σημεία στα οποία υστέρησε και χρήζουν βελτίωσης, ειδικά ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι για τον 3ο προκριματικό. 

Αμυντικά έδειχνε να μην έχει ισορροπία στο παιχνίδι της. Ο Αρης δεν είναι τόσο συμπαγής στον άξονα, δείχνει ευάλωτος σε καταστάσεις transition άμυνας, ζήτημα το οποίο φάνηκε, και απέναντι σε ποιοτικότερο αντίπαλο (όπως η Μακάμπι) θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρυφτεί. Επιθετικά, παρότι πέτυχε πέντε γκολ, φάνηκε ότι δεν έχει ακόμη αυτοματισμούς και ψάχνει να βρει επικοινωνία μεταξύ των γραμμών. Πράγματα που θέλουν δουλειά και χρόνο όταν μιλάμε για ένα σύνολο που βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία… κατασκευής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.