Τα 5 πρόσωπα του Αρη στο ντέρμπι

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Στράντζαλης

Μετά τον θρίαμβο του Αρη επί του ΠΑΟΚ οι περισσότεροι, ανάμεσά τους και ο Μίκαελ Ένινγκ, στάθηκαν στο αβαντάζ της εξυπνάδας, της αποτελεσματικότητας και της ενέργειας που έβγαλαν οι κιτρινόμαυροι έναντι των αντιπάλων τους, αποδίδοντας ως επί το πλείστον την εμφατική νίκη στη συνολική προσπάθεια.

Συνήθως, όμως, μέσα από αυτά τα 90άλεπτα ξεχωρίζουν στιγμές οι οποίες και αναδεικνύουν ήρωες. Και στη νίκη του με 4-2 ο Αρης είχε τους δικούς του πρωταγωνιστές, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και ουσιαστικά οδήγησαν την ομάδα σε μία σπουδαία επιτυχία.

1.ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ

Χωρίς αμφιβολία ήταν η βραδιά του και φρόντισε να τη ζήσει από την πρώτη μέχρι την τελευταία της στιγμή. Εξ αρχής, το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ ήταν ξεχωριστής σημασίας για τον Δεληζήση. Ήταν το πρώτο στην καριέρα του, αφού στα προηγούμενα είτε βρισκόταν στον πάγκο, είτε στην κερκίδα. Για 90 λεπτά ο αρχηγός του Αρη έβγαλε απίστευτη ενέργεια και η παρουσία του στο γήπεδο ήταν ηγετική. Καθοδηγούσε συνεχώς την άμυνά του, έβγαινε πρώτος στις περισσότερες μονομαχίες, ειδικά στον αέρα και ουσιαστικά “εγκλώβισε” τους αντίπαλους επιθετικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας τις περισσότερες επεμβάσεις (5) από κάθε άλλο παίκτη στο γήπεδο.

2. ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΣΑ

Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση κατέγραψε ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για την πιο πετυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή που έκανε ο Αρης. Μετά το πρώτο κακό τέταρτο, με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Σάσα πήρε στις πλάτες του την ομάδα, κυριάρχησε, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες και είχε καθοριστική συμβολή στην αναχαίτιση των αντεπιθέσεων κόβοντας και ράβοντας στη μεσαία γραμμή του Αρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοκλήρωσε το 90άλεπτο με 7 κλεψίματα, τα περισσότερα από κάθε άλλον. Εξίσου σημαντική βέβαια ήταν και η συνεισφορά του στην επίθεση, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με το εξαιρετικό τελείωμα στο τέταρτο γκολ του Αρη.

3. ΦΡΑΝ ΒΕΛΕΘ

Από το κρύο γκολ που δέχτηκε ο Αρης στο 10’, με τον Ισπανό να χάνει το μαρκάρισμα του Σφιντέρσκι και τον συμπατριώτη του, τον Κουέστα, να δίνει στον Πολωνό τη δυνατότητα να σκοράρει, ο Βέλεθ σαν να αφυπνίστηκε. Έκανε σπουδαίο παιχνίδι αμυντικά, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες με τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, έβγαινε πρώτος στις φάσεις και γενικώς έβγαλε ενέργεια και είχε ηγετική συμπεριφορά συνθέτοντας με τον Δεληζήση ένα αξιόπιστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Αρη, βοηθώντας παράλληλα στο “χτίσιμο” της επίθεσης από τα μετόπισθεν. Στο 2-1 ήταν ένα γκολ προσωπικής του κερδισμένης εναέριας μονομαχίας και ο καρπός της πίεσης που ασκούσε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αρης.

4. ΛΙΝΤΣΕΪ ΡΟΟΥΖ

Έζησε με πολύ μεγάλη ένταση το προχθεσινό ντέρμπι ο Γάλλος αμυντικός. Οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού και θαυμασμού μετά το παιχνίδια μιλούσαν από μόνες τους. Αγωνιστικά, χρησιμοποιήθηκε πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης αλλά και της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και έκανε λάθη, με τον ΠΑΟΚ να επιτίθεται κυρίως από την πλευρά του, με τον Γιαννούλη. Ομως τα ξεπέρασε σχετικά γρήγορα, όταν όλη η ομάδα αύξησε την απόδοσή της και ανέλαβε πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς το γκολ του, στο 3-1, ήταν από τις καθοριστικές στιγμές που σημάδεψαν τον αγώνα. Έδωσε νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων στον Αρη εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο στον εκνευρισμό του.

5. ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΑΡΣΟΝ

Κάθε αγωνιστική και καλύτερος είναι ο Σουηδός επιθετικός, φροντίζοντας να αποδεικνύει με κάθε τρόπο την αγωνιστική του μεταμόρφωση και το πόσο αυτή παρασύρει την ομάδα. Δεν είναι μόνο η απίθανη έκρηξη-κίνηση που έχει στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, καθοριστική αν μη τι άλλο για την αλλαγή ισορροπιών και την εξέλιξη του ντέρμπι. Είναι η γενικότερη παρουσία του στο παιχνίδι και το πόσο ταλαιπώρησε τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά την αμυντική του συμπεριφορά. Ήταν σχεδόν παντού, πρέσαρε ψηλά στην πρώτη πάσα συμβάλλοντας και στο ανασταλτικό κομμάτι. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι πλέον ο Λάρσον εξελίσσεται σε ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Ένινγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.