Άρης: Τα 5 κέρδη μιας μεγάλης νίκης!

Γιώργος Στράντζαλης04 Δεκεμβρίου 2020

Στο Αλκαζάρ ο Αρης έδειξε αντανακλαστικά και έβγαλε αντίδραση ομάδας που κάνει πορεία Πρωταθλητισμού. Οι Κιτρινόμαυροι φάνηκαν ανεπηρέαστοι -αγωνιστικά και ψυχολογικά- από την ήττα που προηγήθηκε και είδαν τον εξ αναβολής αγώνα με τη Λάρισα ως ευκαιρία απάντησης στο “περίεργο” κλίμα που κάποιοι (εκτός ομάδας) θέλησαν να περάσουν μετά το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό. Ηταν μία νίκη ουσίας, η σπουδαιότερη από βαθμολογικής άποψης, η οποία συνδυάστηκε με ποδόσφαιρο ουσίας από την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Τα οφέλη αυτού του διπλού είναι πολλά, τόσο σε βαθμολογικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Διότι οι Κιτρινόμαυροι πλην της κατάκτησης της τέταρτης εκτός έδρας νίκη, σε ισάριθμους αγώνες, αποκόμισαν κι άλλα κέρδη τα οποία αφορούν την εμφάνιση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ

Τα γκολ προσφέρουν θέαμα, δίνουν βαθμούς αλλά συγχρόνως δίνουν δουλειές και στους επιθετικούς. Από τα γκολ… ζούνε και γι’ αυτά πληρώνονται. Στην περίπτωση του Δημήτρη Μάνου τα γκολ στο Αλκαζάρ ήταν το επιστέγασμα της μέχρι τώρα προσπάθειάς του. Ο 26χρονος επιθετικός από τη μέρα που πήρε φανέλα βασικού φάνηκε ότι λειτουργεί καλύτερα από τον Λόπεθ, είναι μέσα στις φάσεις και το μόνο του έλειπε -και για ψυχολογικούς λόγους - ήταν το γκολ. Κόντρα στη Λάρισα το βρήκε εις διπλούν, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και η προχθεσινή του εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια καλύτερη συνέχεια. Τελείωσε το παιχνίδι με τρεις τελικές εντός περιοχής, δύο γκολ, τρία λάθη και 50% ποσοστό σε εύστοχες πάσες. Μία εμφάνιση που δικαιώνει και τον Άκη Μάντζιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Μάνο και τον χώρο και χρόνο που του έδωσε.

ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Αν η εμφάνισή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό προκάλεσε προβληματισμό, αυτή κόντρα στη Λάρισα έστειλε αν μη τι άλλο αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Για πρώτη φορά, από τη μέρα που επέστρεψε, ο Ματέο Γκαρσία, έβγαλε τόση ενέργεια και δραστηριότητα στο παιχνίδι του. Κατά κύριο λόγο το κομμάτι της δημιουργίας πέρασε στον Αργεντινό, ο οποίος φάνηκε να αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του αγωνιστικού ρόλου του και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν. Κατά διαστήματα ηγήθηκε της επίθεσης του Αρη, ήταν πιο απλός στο παιχνίδι του, χωρίς να το κουράζει και να το καθυστερεί, έπαιξε πολύ πιο κάθετα και ήταν από τους πιο επιδραστικούς παίκτες για την ομάδας. Η προχθεσινή του εικόνα ίσως αποτελέσει το έναυσμα της… επιστροφής του στην προ διετίας εικόνα που σχημάτισε η φίλαθλη γνώμη για τον Αργεντινό και τις ικανότητές του.

ΣΙΑΝΤΕ ΣΙΛΒΑ

Εβαλε το κερασάκι στην τούρτα της σημαντικής νίκης του Αρη επί της ΑΕΛ και ήταν… το κερασάκι επί των κερδών σε επίπεδο πρωταγωνιστών που αναδείχθηκαν στο Αλκαζάρ. Ο Σιαντέ Σίλβα, με την εντυπωσιακή κίνηση που έκανε και το εξίσου εντυπωσιακό τελείωμα στη φάση του 3-0, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο. Ταυτοχρόνως όμως θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη διάθεση να δουλέψει κι άλλο για βελτιωθεί και να κερδίσει περισσότερο χρόνο και χώρο στα πλάνα του προπονητή. Διότι με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις που έχει, όπως προχθές, ώρες-ώρες “χάνεται” μέσα στα παιχνίδια και τρέχει άσκοπα δίχως να έχει ουσιαστική συμβολή στο επιθετικό κομμάτι.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Η προχθεσινή εμφάνιση του 21χρονου τερματοφύλακα αποτελεί και μία προσωπική απάντηση στην (άνευ λόγου) στοχοποίηση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό για τα δύο που δέχτηκε. Ευτυχώς από τον Αρη δεν επηρεάστηκε κανείς από την τοξικότητα συγκεκριμένων πλευρών, που έβαλαν στο “μάτι” τον διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος όμως στηρίχθηκε από τον Μάντζιο και τον προπονητή του, Γιάννη Πλαβούκο. Στο Αλκαζάρ πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική και παράλληλα σταθερή εμφάνιση, με 3-4 καθοριστικές επεμβάσεις στο β’ ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν ακόμη στο 0-1. Μόνο τυχαία δεν ήταν η αντίδρασή του μετά την πρώτη του μεγάλη απόκρουση, που γύρισε στον πάγκο παθιασμένα κι έδειξε τον προπονητή του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός επέστρεψε στο βασικό σχήμα, ελλείψει του Γιόχαν Μπεναλουάν, κι αν μη τι άλλο η παρουσία του βάζει εκ νέου δύσκολα στον Άκη Μάντζιος για το αν θα πρέπει να τον ξαναβγάλει από την ενδεκάδα. Παρόντος του Δεληζήση, ο Αρης ήταν πιο συμπαγής αμυντικά και αποτελεσματικός. Ο αρχηγός της ομάδας δε ήταν μέσα στις φάσεις, με γρήγορες και έγκαιρες επεμβάσεις, καθάρισε όλες τις φάσεις. Ειδικά στο ψηλό παιχνίδι ήταν ανίκητος και αλάνθαστος! Υπήρξαν μάλιστα στιγμές (ιδίως στο πρώτο ημίχρονο) όπου ο “Δέλη” έκανε διπλή δουλειά στο γήπεδο. Από τη μία ήταν “κέρβερος” στο πεδίο ευθύνης του, από την άλλη ήταν και πολλά αυτά που διόρθωνε στην πλευρά μέχρι ο Γκάνεα να βρει πατήματα. Ο Ρουμάνος είναι γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε, έχοντας όμως ελαφρυντικό το μεγάλο διάστημα αποχής του. Τελευταίο χρονικά ματς που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Αρη ήταν αρχές Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.