Του το χρωστούσε η ιστορία

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Νοεμβρίου 2021

Αυτή είναι μια πραγματικότητα καθώς ο Αρης θα έπρεπε να είχε νικητής (ίσως και θριαμβευτής) τουλάχιστον στις δύο από τις έξι προηγούμενες επισκέψεις του στην Τούμπα αλλά λίγο η ποδοσφαιρική αφέλεια, λίγο και η επιπολαιότητα, λίγο και η κακιά στιγμή του είχαν στερήσει αυτή τη δυνατότητα. 

Και η μοίρα ήθελε να κερδίσει το ντέρμπι στο οποίο (από πλευράς) απόδοσης ήταν λιγότερο καλός σε σχέση με τα δύο προηγούμενα που αναφέραμε στα οποία και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Ο λόγος είναι προφανής και σχετίζεται με το κομμάτι της τακτικής προσήλωσης και της εικόνας που παρουσίασε αυτή η ομάδα στην άμυνα σε όλες τις αγωνιστικές πλην του οδυνηρού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Μια άμυνα που αντέχει να… πονά, καθαρίζει φάσεις και γενικώς σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μια άμυνα που δεν χρειάστηκε τόσο στο πρώτο ημίχρονο όπου και ο Αρης παρουσίασε το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να βλέπει ο κόσμος του αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον εκπληκτικό Πασχαλάκη. 

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ απείλησε (ουσιαστικά) μόνο με τη φανταστική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς γιατί ό,τι άλλο έκανε σταμάτησε μπροστά στην καλή οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή.

Αντιθέτως, ο Αρης θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αλλά ο Πασχαλάκης είχε μια τρομερή αντίδραση στο σουτ του Γκάνεα, στο τετ α τετ του Αμπουμπακάρ Καμαρά και κυρίως στην απίστευτη φάση με τον Ματέο Γκαρσία. Δηλαδή, από το 31’ και πέρα, ο διεθνής τερματοφύλακας κράτησε όρθια την ομάδα του και μπράβο του. 

Η πίεση του ΠΑΟΚ το δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενη, αυτό που προσωπικά δεν περίμενε ήταν ότι ο Αρης θα έμπαινε στο δωμάτιο του πανικού καθώς η αντίδρασή του θα πρέπει να διερευνηθεί. Παρά τις φωνές του Ακη Μάντζιου μάλλον κυριάρχησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Εν τέλει, έστω και με διακοπή του αγώνα (δύο λεπτά πριν το τέλος κι εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλες δυνάμεις αντίδρασης), ο Αρης πήρε αυτό που ήθελε, άξιζε και του το χρωστούσε η ιστορία. Πήρε αυτό που είχε ανάγκη έπειτα από μια τρομερά δύσκολη εβδομάδα και τώρα μπορεί να πατήσει και πάλι στα πόδια του και να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του. Γιατί μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι καλύτερός του δεν είναι ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ κι ας είναι μπροστά του στη βαθμολογία. Με το -6 φυσικά…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.