Συζήτηση Αυγενάκη με τις τέσσερις επαγγελματικές λίγκες, ριγμένη και πάλι οικονομικά η SL2

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2023

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συζήτησε με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Stoiximan Super League, Super League 2, Basket League και Volley League), για την υπόθεση των χρημάτων που προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα με τους Κάτια Κοξένογλου (αναπληρώτρια πρόεδρος SL1), Λεωνίδα Λεουτσάκο (πρόεδρος SL2), Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), Παντελή Ταρνατόρο (πρόεδρος ΕΣΑΠ) και εκπροσώπων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Stoiximan Super League, Super League 2, Basket League και Volley League). Και πάλι όμως επέλεξε να... ρίξει οικονομικά την SL2 γνωρίζοντας πως αυτό θα είναι καταστροφικό για τις ομάδες της κατηγορίας.

«Σκοπός ήταν η περαιτέρω συνεννόηση για την όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων» υποστήριζε στο δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας στο οποίο ανέφερε πως:

Για το 2023 το ποσό ανέρχεται σε 30.500.000 ευρώ, με άλλα τόσα χρήματα να καταλήγουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ενδεικτικά, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Αθλητισμού, αναλύθηκαν:

στοιχεία συμμετοχής τους στον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών

αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας για πιθανή χειραγώγηση αγώνων

η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για επιβολή ορίων στοιχηματισμού στην SL2, θέτοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα υπό επιτήρηση ο αριθμός συμμετεχόντων ομάδων, όπου αλλού πλεονάζουν (SL2) και αλλού υπολείπονται (ΕΣΑΠ)

τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αναλόγως το άθλημα κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, επιβεβαιώθηκε αυτό που ειπώθηκε στο πρόσφατο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πάρουν τελικά το ίδιο ποσό με πέρσι, δηλαδή από 1.5 εκατ. ευρώ έκαστη. Συνολικά δηλαδή 21 εκατ. ευρώ και όχι 15 όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Η μεγάλη ριγμένη είναι η Sl2. Δεν θα πάρει 5.1 εκατ. ευρώ αλλά 1.7. Οι 24 ομάδες δηλαδή (δεν δικαιούνται χρήματα οι 4 ομάδες Β και οι Ηρόδοτος και Απόλλων Λάρισας) θα πάρουν από 70.000 ευρώ, ποσό μικρότερο από αυτό που περίμεναν και αναμένονται αντιδράσεις.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.