Συζητάει μόνο για 1+1 o Άρης

Metrosport Team05 Απριλίου 2020

Υπό κανονικές συνθήκες, προτού ξεσπάσει δηλαδή αυτός ο πόλεμος με τον… αόρατο εχθρό, ο Άγγελος Χαριστέας είχε βάλει μία συγκεκριμένη βάση ως προς τις συζητήσεις του με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ναι μεν λήγουν τον Ιούνιο, βρίσκονται στο πλάνο της επόμενης μέρας δε. 

Αυτή η βάση είχε να κάνει με τον χρονικό ορίζοντα των συμβολαίων. Με τους περισσότερους – αν όχι με όλους – η πρόταση αφορούσε διετές συμβόλαιο ανεξαρτήτως αποδοχών. Τα δεδομένα ωστόσο αλλάζουν. Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στην αγορά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αναγκάζουν τους ανθρώπους του Αρη να αλλάξουν… ρότα και σκεπτικό κοιτάζοντας περισσότερο στο παρόν και όχι τόσο στο μέλλον. Υπό την έννοια ότι η κατάσταση είναι ρευστή, οι ειδικοί προβλέπουν δύσκολες εποχές για την παγκόσμια οικονομία (σσ το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση) και γενικώς ουδείς μπορεί να σκεφτεί αυτή τη στιγμή μακροπρόθεσμα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα δεδομένα αλλάζουν και οι αρχικές προτάσεις για διετές συμβόλαιο στους ποδοσφαιριστές, που ο Αρης θέλει να κρατήσει στο ρόστερ του, διαμορφώνονται αναλόγως της κατάστασης και των δεδομένων που επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων. 

Ήδη οι περισσότεροι (βλ. Ματίγια, Γκάμα, Κόρχουτ) έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή σκεπτικού και το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι προσανατολίζονται στο να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συμβόλαια 1+1, ειδικά για παίκτες άνω των 30 ετών. Ήτοι σημαίνει, συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021 αλλά με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. 

Τακτική που εν πρώτης αναμένεται να ισχύσει και στις περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πλαίσιο, αυτό δεν αλλάζει. Υπό την έννοια ότι στον Αρη είχαν αποφασίσει πολύ νωρίτερα να προχωρήσουν σε οικονομικό εξορθολογισμό και “περικοπή” του μπάτζετ σχεδόν κατά το ήμισυ.

+Γκάμα, Ματίγια και Κόρχουτ, είναι η τριάδα των αθλητών που έχουν τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις για ανανέωση. Με κανέναν από τους τρεις πάντως δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή. Στους δύο πρώτους ο Αρη δίνει σχεδόν τα ίδια λεφτά, ενώ στον Ούγγρο μπακ η προσφορά είναι λίγο μικρότερη. Σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα των συμβολαίων τους, η πρόταση του Άγγελου Χαριστέα είναι το 1+1. Κι εδώ, όμως, υπάρχουν αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά του Ισπανού μέσου.

+ Το αρχικό πλάνο του Αρη για το χτίσιμο βασικού κορμού είναι η διατήρηση τουλάχιστον πέντε βασικών ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ. Εφόσον υλοποιηθεί, τότε οι υπόλοιπες θέσεις που θα μείνουν κενές, από παίκτες που είτε δεν θα ανανεώσουν είτε θα λύσουν τις συμβάσεις εργασίας τους με την ομάδα, θα αντικατασταθούν με παίκτες μικρότερης ηλικίας, που θα έχουν και μεταπωλητική αξία, γιατί αυτό είναι κάτι που ζήτησε και ο Μίκαελ Ένινγκ.

 Να δουλέψει δηλαδή με νεαρούς και φιλόδοξους αθλητές και όχι με κορεσμένους, που επιδιώκουν ένα το τελευταίο «καλό» συμβόλαιο. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύσει το 1+1.

Αυτή η πληροφορία μας οδηγεί στη σκέψη ότι ο Άρης θα έχει «νέο loοk» του χρόνου και άλλη φιλοσοφία όσον αφορά στην λειτουργία της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.