ΣΥΡΙΖΑ: Οι άξονες του «σχεδίου αντι-Πισσαρίδη»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2020

Με απόλυτη στήριξη στον δημόσιο τομέα δουλεύει για να οριστικοποιήσει και να παρουσιάσει στα μέσα του επόμενου μήνα το σχέδιο «αντι-Πισσαρίδη» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αχτσιόγλου, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χαρίτσης, είναι στην ομάδα που της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης, το οποίο θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα στον δρόμο για την κατάρτιση του συνολικού νέου προγράμματος. Βασικοί άξονες του σχεδίου είναι: η Υγεία, η Παιδεία, οι Μεταφορές, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Εργασία, ο Πολιτισμός και η Πράσινη μετάβαση.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του σχεδίου, θα αναφέρουν συγκεκριμένες δράσεις και αξιοποίηση πόρων ανά τομέα , με κύριο στόχο να αναδειχθεί η εντελώς διαφορετική πολιτική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προβλέπει εν συνόλω, στήριξη και επένδυση , στον Δημόσιο τομέα.

Η πρόγευση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της Υγείας τουλάχιστον, δόθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα , την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, μιλώντας για τη συγκρότηση νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πρόβλεψη δαπανών στο 7% του ΑΕΠ, 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και «γενναία» αύξηση μισθών.

Δημόσιος τομέας

Η Κουμουνδούρου έχει a priori απορρίψει τον πυρήνα του σχεδίου Πισσαρίδη που παρουσίασε η κυβέρνηση, ως "νεοφιλελεύθερης” αντίληψης και πολιτικών, με αιχμή την πρόθεση που της καταλογίζει για "αναδιάρθρωση” της επιχειρηματικότητας με πλήρη απορρύθμιση της εργασίας. Η επιχείρηση αποδόμησης των "ιδιωτικοποιήσεων” με κύρια αντιπρόταση την ενίσχυση δημόσιων υποδομών, θα βρίσκεται στην "καρδιά” της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτική η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη , εκ των μελών που "τρέχουν” το σχέδιο αντι-Πισσαρίδη: "Η φιλοσοφία της έκθεσης Πισσαρίδη είναι περισσότερη ευελιξία σε εργασία και μισθούς, ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης, μείωση εισφορών και μείωση φορολογίας. Προσθέτει όμως κι ένα τέταρτο: ό,τι έχει απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να ιδιωτικοποιηθεί” δήλωσε ο πρώην υπουργός , καταλήγοντας πως το μοντέλο αυτό δεν δούλεψε και δεν δουλεύει γιατί είναι εκτός εποχής. Γιατί παραβλέπει έναν σημαντικό παράγοντα, τον παράγοντα ‘ανισότητες Δηλαδή αυτό το μοντέλο παράγει ανισότητες σε τέτοια έκταση που αποδυναμώνουν την ίδια την οικονομική ανάπτυξη.

Το σχέδιο αντι-Πισσαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εν πολλοίς θα προβλέπει ισχυρή επένδυση σε δημόσιες υποδομές, κατά πληροφορίες, έχει επεξεργαστεί και ενθυλακώσει εν πολλοίς, αντίστοιχα παραδείγματα προτάσεων, από την Ισπανία και την Γαλλία, που βρίσκονται στον αντίποδα της ίδιωτικοποίησης” μεγάλου μέρους των δημόσιων παροχών.

Πηγή: Capital.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.