Σύψας: «Το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο, θα επιταχύνει την ανάρρωση»

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Τοποθέτηση τόσο για το φάρμακο, όσο και για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας. «Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» σημείωσε, συγκεκριμένα, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ενώ είπε πως: «Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση, δηλαδή θα μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες απ' όσες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο».

Αναφορικά με το εμβόλιο δήλωσε «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο». «Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σύψας και πρόσθεσε: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Τόνισε, ακόμη, ότι πλέον μπορούν να γίνονται έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί.

Είπε ότι είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, ενώ οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.