Συντριβή για την Εθνική Ελπίδων

Metrosport Team06 Ιουνίου 2022

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα με σκορ 3-0 από την Κύπρο για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και πλέον η υπόθεση-πρόκριση δεν εξαρτάται μόνο στα δικά της χέρια. Τελευταίο παιχνίδι για την γαλανόλευκη με την Πορτογαλία.  

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατσαντώνη στο 27΄. 

 Το 2-0 ήρθε από τον Νικολάου στο 73΄, για να έρθει δέκα λεπτά μετά ο Ναούμ να διαμορφώσει το τελικό 3-0.  

Οι συνθέσεις: 

ΚΥΠΡΟΣ (Γιαννάκης Οκκάς): Κίτος, Καραμανώλης, Σελίς, Πολυκάρπου (59' Μιχαήλ), Σεργίου, Οκκάς (69' Μάμας) , Φραντζής, Ναούμ, Γαβριήλ (69' Νικολάου), Γερολέμου(69' Κωστή), Κατσαντώνης (80' Παρούτης).

EΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Βήχος, Ζαγαρίτης, Κανελόπουλος, Μπότος, Κουτσουπιάς (64' Λώλης), Σουρλής, Χριστόπουλος (64' Κωσίδης). 

Η βαθμολογία

1. Πορτογαλία: 22

2. Ελλάδα: 17

3. Ισλανδία: 12

4. Λευκορωσία: 12

5. Κύπρος: 11

6. Λιχτενστάιν: 0

Τα σενάρια πρόκρισης

Εάν η Ισλανδία δεν πάρει το τρίποντο κόντρα τους Λευκορώσους, τότε η Εθνική Ελπίδων "τσεκάρει" την 2η θέση. Σε περίπτωση νίκης της Ισλανδίας, η απόσταση από την Ελλάδα θα έχει μειωθεί στους δύο πόντους και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Η Ελλάδα έστω και με ισοπαλία στην Πορτογαλία τερματίζει δεύτερη, καθώς έχει αβαντάζ σε ισοβαθμία με τους Ισλανδούς.

Σε περίπτωση ήττας στην Πορτογαλία, τότε η Εθνική θα κοιτάζει τι θα συμβεί στο Ισλανδία - Κύπρος, όπου θα χρειάζεται ισοπαλία ή νίκη των Κυπρίων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.